Publicerad:

Välkommen till Alzheimerveckan

I samband med Internationella Alzhemierdagen den 21 september bjuder vi in till en mängd aktiviteter för ökad kunskap, inspiration och vidare forskning om en av våra vanligaste demenssjukdomar.

Äldre kvinna och man ser kärleksfullt på varandra, med en svampkorg i naturen.

Foto: Jennifer Nilsson/Johnér

Sigtuna kommun välkomnar alla, unga som årsrika, till Alzheimerveckan 18 - 24 september. Veckans evenemang har som mål att sprida kunskap om kognitiva sjukdomar och bidra till forskning genom insamling till Alzheimerfonden. Kanske har du någon i din närhet som är drabbad eller vill lära dig mer om hur du kan stärka din egen hälsa?

Under veckan har du bland annat möjlighet att gå på två inspirerande föreläsningar om livsstil och hälsofaktorer – Med dr. Charlotta Thunborgs berättar om FINGER-metoden och livsstilsfaktorers inverkan på hjärnhälsa, medan supercoachen Mårten Nyléns ger sina bästa tips på hur du skapar bättre hälsa. Vi kommer även att visa den kritikerrosade filmen "Still Alice" på Biokällan och Gröna ladan, för att bara nämna några av guldkornen som finns att ta del av.

Välkommen att vara med på Alzheimerveckan!

Aktiviteter

Alla evenemang är helt gratis, om inte annat anges. Antalet platser till föreläsningar och biovisningar är begränsade så säkra gärna ditt deltagande med biljetter som lämnas ut på biblioteken i Märsta och Sigtuna samt på Sigtuna Optik i Sigtuna från den 12 september.