Hur är det med din hörsel?

Med anledning av Internationella Alzheimerdagen den 21 september välkomnar vi alla, unga som årsrika, till Alzheimerveckan 18-24 september.

Vi arrangerar en mängd aktiviteter med mål om att sprida kunskap om kognitiva sjukdomar och bidra till vidare forskning genom insamling till Alzheimerfonden. Kanske har du någon i din krets som är drabbad eller vill veta hur du kan leva för att hålla dig frisk?

Visste du att forskning visar att det i genomsnitt tar sju-tio år innan människor söker vård för nedsatt hörsel? Den 19 september klockan 13.00 pratar Oscar Hedenfeldt från Hörselskadades distrikt i Stockholms län om forskning på samband mellan hörsel och demens, att vara patient i hörselvården i Stockholm och vad man kan göra för att minska risken för demens. Det kommer även att erbjudas gratis hörselscreening.

Antalet platser till föreläsningar och biovisningar är begränsade så säkra ditt deltagande med biljetter som lämnas ut på biblioteken i Märsta och Sigtuna från den 12 september.

Max två biljetter per person. I mån av plats finns även möjlighet till drop-in på bioföreställningarna.

En äldre man med hörlurar sitter i en soffa och tittar på en datorskärm. Mannen har kort skägg, ganska mörk hudton och randig tröja. Bakom honom i soffan sitter en kvinna och tittar på sin mobiltelefon.