Föreläsningar fulla av inspiration

Den 21 september håller Charlotta Thunborg och Mårten Nylén två inspirerande föreläsningar på Biokällan i Märsta.

Fingermetoden och livsstilsfaktorers inverkan på vår hjärnhälsa - Charlotta Thunborg

Med dr. Charlotta Thunborg är fysioterapeut och har doktorerat i hälso- och vårdvetenskap. Hon ingår i Miia Kivipeltos forskningsgrupp som arbetar med FINGER-modellen på Karolinska Institutet.

Charlotta berättar om FINGER-studien som visar att livsstilsförändring för att minska risken att drabbas av kognitiv sjukdom/demenssjukdom. Forskningsresultaten från FINGER visar att livsstilsåtgärder inom fem områden (kost, fysisk träning, sociala aktiviteter, minnesträning och kontroll av blodtryck, blodsocker och blodfetter) kan ge personer i riskzonen 25 procent bättre resultat på minnestester jämfört med kontrollgruppen.

 

Hälsa ska vara enkelt att skapa - Mårten Nylén

Mårten är känd som supercoachen från tv-programmet Biggest Loser, som programledare i tv-programmet Ninja Warrior och som hälso- och träningsexpert på Aftonbladet och i TV4.

I denna energigivande inspirationsföreläsning får du Mårtens allra bästa knep och nycklar för hur du kan göra smarta insättningar på ditt må bra-konto och förändra dåliga mönster och vanor. Detta varvat med en hel del humor och några spännande historier från bakom kulissen.

Föreläsningarna hålls torsdagen den 21 september klockan 15.00–17.00 i Biokällan, Märsta.

Antalet platser till föreläsningar och biovisningar är begränsade så säkra ditt deltagande med biljetter som lämnas ut på biblioteken i Märsta och Sigtuna samt på Sigtuna Optik i
Sigtuna från den 12 september.

Porträtt av årets talare 2023, Mårten Nylén

Pressbild Mårten Nylén