Publicerad:

Svårt att vara förälder? Snart börjar våra föräldrastödsträffar.

Ibland är rollen som förälder knepig, men det finns stöd att få. I höst kan du delta i våra kurser på olika teman, oavsett om du har en nyfödd eller en 18-åring.

Vardagen med barn är full av glädjeämnen – men kan också bjuda på utmaningar. Därför kan det vara bra att ha tillgång till stöd under resans gång, till exempel i perioder med ett trotsigt barn eller bråk med tonåringen.

Nu har vi programmet klart för höstens träffar för föräldrar som vill ha mer kunskap, dela sina erfarenheter och träffa andra i liknande situation. Några av våra föräldraträffar är populära och återkommande, medan andra träffar i höstens program är helt nya för att vi har sett ett behov av dem.

Alla träffar är i grupp och kostar ingenting.

Här på vår webbplats kan du läsa mer och anmäla dig. Öppnas i nytt fönster. Vissa av kurserna börjar snart, så vänta inte för länge med att bestämma dig.

Förälder till tonåring med adhd eller add

Vi använder kursen STRATEGI, för föräldrar till ungdomar 13-17 år med adhd eller add. Du får handfasta strategier för att få vardagen att fungera och minska på tjat och konflikter. Vi pratar också om skolan och stödinsatser som man kan ha rätt till. Fem gruppträffar med start 4 oktober.

ABC föräldraskapsstöd 0-2 år

Om familjeliv och hur du kan stödja ditt barns utveckling och hantera utmaningar som förälder. Fyra gruppträffar med start 6 september.

ABC föräldraskapsstöd 3-12 år

Hur du som förälder kan stärka ditt barns självkänsla, hur föräldrar kan arbeta med relationerna i familjen och hur man förebygger konflikter. Fyra gruppträffar med start under hösten 2023.

Föräldrar med fem barn i en soffa

Föräldraskap i Sverige

Föräldraträffar för dig som är född i annat land med barn 0-18 år. Du får lära dig om svenska samhället, hur hälsa och sjukvård samt förskola och skola fungerar, och hur man kan stärka relationen med sitt barn för att minska konflikter. Fem gruppträffar med start 13 september.

Bättre kommunikation med barn 3-11 år

Vi använder Komet, ett föräldrastödsprogram för dig som har återkommande konflikter med ditt barn. Du får hjälp att hitta sätt att kommunicera och får verktyg som leder till mindre bråk. Elva gruppträffar med start 25 september.

Bättre kommunikation med barn 12-18 år

Vi använder Komet, ett föräldrastödsprogram för dig som har återkommande konflikter med ditt barn. Du får hjälp att hitta sätt att kommunicera och får verktyg som leder till mindre bråk. Nio gruppträffar med start 12 september.

Stärka mammor – Mamma United

Du får bred kunskap om hur du kan påverka ditt och dina barns liv. Vi pratar om matvanor, fysisk aktivitet, kvinnokroppen, ekonomi, arbetsmarknad, studier och föräldraskap, bland annat. 12 gruppträffar med start 7 september.

Babymassage

Tillsammans ger vi massage till våra barn mellan 2 och 6 månader. Massage ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Pågår hela hösten med start 29 augusti.

Öppen förskola

Familjecentralen erbjuder en mötesplats där både föräldrar och barn får delta. Välkommen på våra öppettider och tematräffar.

Du behöver inte gå en kurs

Du vet väl att du kan ringa eller komma till oss och få stöd i rollen som förälder, utan att gå en kurs?

Öppenvård Direkt Öppnas i nytt fönster. kan ge dig råd och stöd om relationer, oro och konflikter som rör dig och din familj. Du kan vara anonym om du vill.

familjecentralen Öppnas i nytt fönster. kan du boka tid med en av våra kuratorer för att prata om familjerelationer, funderingar inför att bli förälder eller utmaningar med att vara förälder till barn mellan 0 och 6 år.

Om du har en ungdom från 12 till och med 22 år kan hon, han eller hen prata med en kurator på ungdomsmottagningen Öppnas i nytt fönster.. Det kan till exempel handla om sex, kärlek, relationer, ångest, stress, identitet eller självkänsla.