Publicerad:

Sigtuna är Sveriges fjärde bästa hundkommun

Av 290 kommuner hamnade Sigtuna kommun på plats 4 när Agria presenterade resultatet av sin tävling Sveriges bästa hundkommun. Och om hundägarna får välja bland alla kommuner i Stockholms län är vi allra bäst.

Emblem Sveriges bästa hundkommun 2023 på en bild av två unga tjejer som sitter i gräset med en hund intill ett vattenbryn. 

Foto: Rosie Alm

För att ta reda på vilken som är Sveriges bästa hundkommun ställde Agria frågor till hundägare i en stor undersökning. Bland Sveriges alla 290 kommuner kom Sigtuna kommun på en fjärde plats. Därmed är Sigtuna kommun också den allra bästa hundkommunen bland alla kommuner i Stockholms län.

Hundägarna fick även svara på frågan ”Vad tycker du är viktigt för att du och din hund ska trivas där du bor?” Bland de sex kriterier som hundägarna valde som viktigast för att trivas i sin kommun finns bland annat närhet till skog och natur och kommunala hundrastplatser.

I vår kommun har vi hela 16 hundrastgårdar med en sammanlagd yta på cirka 45 000 kvadratmeter. Mer information om våra hundrastgårdar finns här på webbplatsen.

Hundrastgårdar

I sommar får vi passande nog besök av massor av hundar från hela Sverige då SM i agility tar plats på Midgårdsvallen i vår kommun. Med rekord i antalet tävlande blir det det största SM:et någonsin i Sverige och en riktig fest med massor av kringaktiviteter för besökare.

Varmt välkomna till en av Sveriges bästa hundkommuner!

Sex kriterier som hundägare valt som viktigast för att trivas i sin kommun:

  1. Närhet till skog och natur,
  2. Veterinärkliniker som är öppna på dagtid.
  3. Kursverksamhet för att träna och utbilda hunden.
  4. Restauranger och café som välkomnar hundar.
  5. Veterinärklinker som håller öppet om dygnet runt.
  6. Kommunala hundrastplatser.

Källa: Agria