Publicerad:

Sista chansen att tycka till!

Vill du också testa och tycka till om vilken stenbeläggning vi ska ha på Stora gatan? Då är du välkommen att göra det under valborgshelgen, innan provytorna på Stora torget i Sigtuna stad plockas bort.

Stora gatan omgiven av gamla karaktäristiska hus i Sigtuna stad.

Vilken stenbeläggning tycker du att vi ha på Stora gatan? Foto: Mostphotos

Som många av er redan vet står Sveriges äldsta gata inför en välbehövlig upprustning. För att fatta beslut om Stora gatans nya stenbeläggning har vi haft två provytor med olika alternativ för allmän beskådan på Stora torget i Sigtuna stad sedan mitten av mars.

Med hjälp av invånare och experter har vi undersökt hur lätta dessa ytor känns att röra sig över, till fots och i rullstol, samt hur väl de olika stenarna passar in i stadskärnans unika gatumiljö.

Vi har fått in många engagerade synpunkter och vill passa på att tacka alla som har bidragit med era åsikter och motiveringar hittills.

Om du ännu inte har hunnit men känner att du också vill tycka till om beläggningen, är det dags att göra det nu. Under valborgshelgen är det nämligen sista chansen att titta och testa innan provytorna med de olika stenalternativen plockas bort.

Smågatsten

Provyta med smågatsten. Foto: Sigtuna kommun

smågatsten kombinerat med platta, större granithällar.

Provyta med smågatsten och granithällar. Foto: Sigtuna kommun