- Start
- / Våra utbildningar
- / Nationella program
- / Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet
Vill du ha ett givande och ansvarsfullt yrke? Vill du arbeta med människor och deras hälsa? Vill du ha goda möjligheter till anställning efter gymnasiet? Då är Vård- och omsorgsprogrammet helt rätt för dig!
Om Vård- och omsorgsprogrammet
Utbildningen på Arlandagymnasiets Vård- och omsorgsprogram gör dig attraktiv på en arbetsmarknad där det finns gott om jobb för undersköterskor. Naturligtvis kan du läsa grundläggande högskolebehörighet, vilket gör dig behörig att exempelvis kunna studera vidare till sjuksköterska.
På Vård- och omsorgsprogrammet får lära dig de grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri, som vård- och omsorgspersonal och med funktionshindrade. Du får lära dig hur man bemöter och vårdar människor på ett yrkesmässigt sätt. Utbildningen utgår från en människosyn som betonar människors lika värde, mänsklig värdighet, livskvalitet och välbefinnande.
På Vård- och omsorgsprogrammet varvas teoretiska lektioner med praktiska övningar. Under dina studier på Vård- och omsorgsprogrammet kommer du få möjlighet att göra studiebesök på bland annat olika sjukhus och vårdenheter. Minst 15 veckor gör du praktik (APL) och får möjlighet att lära känna ditt yrkesområde.
Ansökningskod på gyantagningen.se: VOVO0-ARN
Programfolder inför gymnasieval
Bra att veta för vårdnadshavare och elever
Hjälpte informationen på denna sida dig?
Meddela fel på sidan