Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av samhälls- och företagsekonomi? Är eller vill du bli entreprenör ? Vill du jobba med marknadsföring? Eller är du kanske intresserad av hur rättsystemet är uppbyggt och fungerar? Då ska du välja Ekonomiprogrammet på Arlandagymnasiet!

Om Ekonomiprogrammet

Arlandagymnasiets Ekonomiprogram ger dig stor frihet i ditt framtida yrkesval och förbereder dig för vidare studier på högskola eller universitet. Vi ger dig en bred ekonomisk grundutbildning inom områden som samhällsekonomi, företagsekomomi och juridik.

Programmet är i första hand studieförberedande, men det finns också möjligheter att arbeta direkt efter studenten.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik handlar om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som Företagsekonomi, Privatjuridik och Psykologi.

På Eknomiprogrammet kan du välja att läsa följande inriktningar:

  • Ekonomi
  • Juridik

Inriktning ekonomi

Är du intresserad av ekonomi? Gillar företagande? Då är inriktningen ekonomi på Ekonomiprogrammet rätt för dig. På inriktningen ekonomi lär du dig att driva företag teoretiskt och praktiskt genom att bland annat läsa redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Ansökningskod gyantagningen.se: EKEKO-ARN

Inriktning juridik

Är du intresserad av juridik, rättsystemet och ekomomi? Då är inriktingen juridik på Ekonomiprogrammet rätt för dig. På inriktningen juridik lär du dig om rättssystemet i ett demokratiskt samhälle och hur det kan påverkas av internationell rätt. Du lär dig att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ansökningskod på gyantagningen.se: EKJUR-ARN

Ung Företagsamhet

Genom Ung Företagsamhet får du som går på gymnasiet driva ett eget företag under ett år. Företaget bygger på din egen affärsidé och ska erbjuda verkliga varor eller tjänster. Kunskaper om företagande gör att du har goda möjligheter att lyckas med att själv starta och driva ett företag.

Kombinera med idrottsutbildning

När du studerar på ekonomiprogrammet på Arlandagymnasiet kan du välja att kombinera din utbildning med en nationell eller lokal idrottsutbildning. Du kan läsa mer om detta på våra sidor om idrottsutbildningar.

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.