Barn- och fritidsprogrammet

Vill du arbeta inom brand- och räddningsbranschen? Är du intresserad av människors säkerhet i samhället och risker som kan uppstå? Då är det Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete på Arlandagymnasiet som du ska välja!

Om Barn- och fritidsprogrammet

På Arlandagymnasiets Barn- och fritidsprogram med inrikting socialt arbete kan du välja mellan profilerna Väktare och Brand och räddning. Utbildningen ger dig en yrkesexamen, men naturligtvis även möjlighet till grundläggande högskolebehörighet för vidare studier på högskola och universitet.

Teoretiska studier i bland annat psykologi, sociologi och kommunikation varvas med praktiska övningar på fältet där du får undervisning av personer som till vardags arbetar inom bevakningsbranschen eller räddningstjänsten. Genom studiebesök och inspirerande föreläsningar får du inblick i branschen. Du gör minst 15 veckors praktik (APL) under din tid på utbildningen.

Profil Väktare

Väktarutbildningen hålls i nära samarbete med branschen och möjligheten till jobb efter utbildningen är mycket god. För att kunna genomgå utbildningen finns uppställda krav på lämplighet. Efter avslutad utbildning erhåller du som elev utbildningsbevis och praktikintyg, vilka ökar dina chanser till ett bra jobb direkt efter gymnasiet. För elever som studerar till grundläggande högskolebehörighet och uppnår examen med högskolebehörighet delar branschen ut ett utbildningsstipendium.

Ansökningskod på gyantagningen.se: BFSOCVÄ-ARN

Profil Brand och räddning

Brand och räddning sker i samarbete med branschen, och du kommer efter avslutad utbildning ha en god inblick och förståelse för vad brand- och räddningsarbeten innebär inom kommunal räddningstjänst. Kunskaper om exempelvis hur man kan förebygga vardagsolyckor och förhindra brandförlopp är kunskaper som är värdefulla oavsett vad ditt framtida yrke blir.

Ansökningskod på gyantagningen.se: BFSOCBR-ARN

Kombinera med idrottsutbildning

När du studerar på Barn- och fritidsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du välja att kombinera din utbildning med en nationell eller lokal idrottsutbildning. Du kan läsa mer om detta på våra sidor om idrottsutbildningar.

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.