Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt och hur det styrs? Är du intresserad av människor, kommunikation och ledarskap? Vill du arbeta med med media? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet!

Om Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet ger dig en bred utbildning med många valmöjligheter till vidare studier inom samhällsvetenskap på högskola och universitet. På programmet får du kunskap om vad som påverkar och vad som sker i samhället, både lokalt och globalt. Du får kunskaper om samspelet mellan individ och samhälle, och människors livsvillkor, lär dig om demokrati, etik, genus och miljö. Du får lära dig om makt ur olika olika aspekter som ekonomiska, sociala och politiska.

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja att läsa följande inriktningar:

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap

Inriktning samhällsvetenskap

Är du intresserad av samhällsfrågor? Tycker du att inernationella frågor och hållbar utveckling är intressant? Då ska du välja inriktningen samhällsvetenskap. På inriktningen samhällsvetenskap får du lära dig om samhällsstrukturer och människors livsvillkor. Du får fördjupa dig i olika samhällsfrågor och utveckla förmåga att tolka, förklara och använda olika samhällsvetenskapliga metoder. Inriktningen ger dig möjlighet att fördjupa dig i internationella relationer och globala frågor. Arlandagymnasiet är en certifierad FN-skola och du kommer märka att på inriktningen samhällsvetenskap går FN:s globla mål, demokrati och mänskliga rättigheter som en röd tråd genom undervisningen.

Ansökningskod på gyantagningen.se: SASAM-ARN

Inriktning beteendevetenskap

Är du intresserad av människor och samspelet dem emellan? Är du intresserad av ledarskap, grupprocesser och konflikthantering? Vill du bli psykolog, socionom eller kanske lära dig mer om kriminologi? Då ska du välja inriktningen beteendevetenskap. Inriktningen ger dig kunskaper om psykologi, sociologi och pedagogik. Du får även fördjupade kunskaper i ämnen som samhällsvetenskap, kommunikation, rättskunskap, socialpsykologi, etnologi och socialantropologi. Du utvecklar en djupare förståelse för hur människor agerar både i grupp och individuellt.

Kursbeskrivning kriminologi Pdf, 410.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Ansökningskod på gyantagningen.se: SABET-ARN

Kombinera med idrottsutbildning

När du studerar på samhällsvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du välja att kombinera din utbildning med en nationell eller lokal idrottsutbildning. Du kan läsa mer om detta på våra sidor om idrottsutbildningar.

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.