Specialpedagogisk verksamhet, SPV, med samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Specialpedagogisk verksamhet, SPV, med samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap på Arlandagymnasiet är en utbildning för dig som har dokumenterat specialpedagogiskt stödbehov och behöver en anpassad studiemiljö.

Utbildningen är sökbar till läsår 2024-2025.

Om SPV

På samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap studerar du bland annat kommunikation, sociologi och psykologi där du får lära dig mer om hur människor fungerar både i grupp och individuellt. Programmet ger dig en bra grund för fortsatta studier efter gymnasiet.

Att studera i SPV på Arlandagymnasiet innebär att du läser ett antal av de gymnasiegemensamma kurserna i en mindre grupp och du läser de andra kurserna inom programmet integrerat i stor klass. Studiemiljön är anpassad för att skapa en lugn och trygg miljö.

SPV har egna utrymmen i Arlandagymnasiets lokaler. När du studerar i SPV har du egen arbetsplats och det finns gemensamt uppehållsutrymme där du kan vara då det är rast eller under lunchtid. Skoldagarna i SPV är sammanhängande och de organiseras så att det ska bli så tydligt och förutsägbart som möjligt för dig som elev.

Undervisningen anpassas efter behov av stöd och utöver lärare finns det i SPV specialpedagogisk personal, mentor, och elevhälsa som stödjer eleverna i lärande och utveckling mot utbildningens mål.

Ansökningskod på gyntagningen.se: SABETSPV-ARN

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.