Fordons- och transportprogrammet

Drömmer du om att bli mekaniker, yrkeschaufför eller kanske driva din egen bilfirma? Fordons- och transportprogrammet passar dig som gillar att lösa problem och ger dig kunskaper att lyckas i en spännande bransch.

Om Fordons- och transportprogrammet

På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig att serva och reparera bilar med traditionell och modern teknik. Du rustas för att kunna arbeta i morgondagens verkstäder eller vara yrkesförare i framtidens transportmiljö. Du får samtidigt utbildning och erfarenhet som gör att du kan välja att arbeta inom en mängd olika yrken.

Elever arbetar på Fordons- och transportprogrammet. Fotograf: Rosie Alm (sam104, sam108)

Inrikting personbil

Gillar du att meka med olika motorer? Då är inriktingen personbil på Arlandagymnasiets Fordons- och transportprogram något för dig. På inriktningen personbil lär du dig mekaniken bakom lätta fordon och att reparera dem. Utbildningen på Arlandagymnasiets fordons- och transportprogram har ett gott rykte i fordonsbranschen och möjligheten till arbete efter utbildningen är mycket god. Du erbjuds dessutom att möjligheten att få ett EU-anpassat certifikat som bilmekaniker.

Ansökningskod på gyantagningen.se: FTPER-ARN

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.