Fordons- och transportprogrammet

Drömmer du om att bli mekaniker, yrkeschaufför eller kanske driva din egen bilfirma? Fordons- och transportprogrammet passar dig som gillar att lösa problem och ger dig kunskaper att lyckas i en spännande bransch.

Om fordons- och transportprogrammet

På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig att serva och reparera bilar med traditionell och modern teknik. Du rustas för att kunna arbeta i morgondagens verkstäder eller vara yrkesförare i framtidens transportmiljö. Du får samtidigt utbildning och erfarenhet som gör att du kan välja att arbeta inom en mängd olika yrken.

Elever arbetar på Fordons- och transportprogrammet. Fotograf: Rosie Alm (sam104, sam108)

Inrikting personbil

Gillar du att meka med olika motorer? Då är inriktingen personbil på Arlandagymnasiets Fordons- och transportprogram något för dig. På inriktningen personbil lär du dig mekaniken bakom lätta fordon och att reparera dem. Utbildningen på Arlandagymansiets fordons- och transportprogram har ett gott rykte i fordonsbranschen och möjligheten till arbete efter utbildningen är mycket god. Du erbjuds dessutom att möjligehten att få ett EU-anpassat cetrifikat som bilmekaniker.

Ansökningskod på gyantagningen.se: FTPER-ARN

Inriktning transport

Gillar du att sitta bakom ratten? Då är inriktningen transport på Arlandagymnasiets Fordon- och transportprogrammet något för dig. På inriktningen transport lär du dig trafikkunskap, transportsystem och om att så effektivt som möjligt leda och kontrollera exempelvis olika varu- och materialflöden. Utbildningen sker i samarbete med Grönlunds, vilka är en av Sveriges största utbildningsföretag inom transportbranschen. Utbildningen på Arlandagymnasiets fordons- och transportprogram ger dig möjlighet att ta körkort med behörigheter B, C och E samt truckkort.

Ansökningskod på gyantagningen.se: FTTRA-ARN

Programfolder inför gymnasieval

Klicka här för programmets informationsfolder.PDF