Flygteknikutbildningen

Har du intresse för flygplan? Vill du arbeta praktiskt med den senaste tekniken? Då är Arlandagymnasiets Flygteknikprogram rätt för dig!

Om flygteknikutbildningen

Arlandagymnasiets Flygteknikprogram är en unik utbildning på tre år som bedrivs av Arlandagymnasiet och Aircraft Academy of Sweden på Arlanda flygplats. Det är en rikstäckande utbildning i flygbranschens centrum, där du kan utbilda dig till flygmekaniker och helikoptermekaniker. Utbildningen lägger grunden för en karriär inom den internationella flygbranschen. Vi erbjuder två olika upplägg inom flygteknikprogrammet. Dels en lärlingsutbildning inom flygteknik, där den största delen av din utbildning är förlagd ute på Airside på Arlanda flygplats. Och dels ett upplägg som är skolförlagt och innehåller 15 veckors praktik (APL) på Airside på Arlanda flygplats. 

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildningen innebär att lärlingsupplägget startar från och med höstterminen årskurs 2 och innehåller praktik (APL) under hela årskurs 3. Detta är rätt val för dig som är intresserad av att bli flygmekaniker och flygtekniker i olika varianter! Utbildningen ger dig möjlighet att läsa till högskolebehörighet samt möjlighet att söka eftergymnasiala utbildningar.

Ansökningskod på gyantagningen.se: FXFLY0L-ARN

Skolförlagd med praktik (APL)

Den skolförlagda utbildningen är ett yrkesprogram med minst 15 veckors praktik (APL) i flygbranschen. Utbildningens yrkesinriktade kurser bedrivs till stor del i utbildningslokalerna på Airside på Arlanda flygplats. Den största skillnaden mot lärlingsutbildningen är att du har mindre praktik och mer tid i undervisningslokalerna samt teoretisk undervisning i klassrum. Naturligtvis har undervisningen anknytning till flygbranschen. Är du intresserad av fortsatta studier på högskola, universitet och yrkeshögskola? Kanske drömmer du om att bli pilot, flygledare eller vill satsa på att få goda möjligheter till arbete i flygbranschen efter avslutade gymnasiestudier? Då är den skolförlagda utbildningen det självklara valet för dig! 

Ansökningskod på gyantagningen.se: FXFLY-ARN

Bra att veta för vårdnadshavare och elever

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.