Försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du arbeta med försäljning, marknadsföring, butiksledning, inköp, logistik, kundservice eller starta ditt eget företag? Då är Arlandagymnasiets Försäljnings- och serviceprogram rätt för dig!

Om Försäljnings- och serviceprogrammet

Arlandagymnasiets Försäljnings- och serviceprogram är en bred utbildning som förbereder dig för yrkesliv inom handel, försäljning och marknadsföring eller för dig som vill starta eget. Naturligtvis har du möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet under din tid på Arlandagymnasiets Försäljnings- och serviceprogram.

På Försäljnings- och serviceprogrammet läser du bland annat entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation. Minst 15 veckors praktik (APL) ingår i utbildningen, vilket ger dig möjlighet att lära känna yrkesområdet och att skapa kontakter inom branschen.

Ansökningskod på gyantagningen.se: FSFOR-ARN

Lärling

Du kan också gå försäljning- och serviceprogrammet som lärling på Arlandagymnasiet. TIllsammans med våra samarbetspartners på Arlanda flygplats sker din utbildning mitt i verkligheten på Sveriges största flyglats med kunder från hela världen.

 På Arlandagymnasiets lärlingsprogram läser du alla högskoleförberedande kurser i skolan och har alla programgemensamma kurser på din praktik. När du tagit examen kan du välja mellan att börja arbeta och att studera vidare på högskola eller universitet. 

Ansökningskod till lärling på gyantagningen.se: FSFOR0L-ARN

Ung Företagsamhet

Genom Ung Företagsamhet får du som går på gymnasiet driva ett eget företag under ett år. Företaget bygger på din egen affärsidé och ska erbjuda verkliga varor eller tjänster. Kunskaper om företagande gör att du har goda möjligheter att lyckas med att själv starta och driva ett företag.

Kombinera med en idrottsutbildning

När du studerar på Försäljnings- och serviceprogrammet på Arlandagymnasiet kan du välja att kombinera din utbildning med en nationell eller lokal idrottsutbildning. Du kan läsa mer om detta på våra sidor om idrottsutbildningar.

Bra att veta för vårdnadshavare och elever