Praktisk information

Här har vi listat lite information som kan vara bra för dig som vårdnadshavare att veta.

Kläder efter väder

  • Vi är ute i princip varje dag. Regnkläder, stövlar och ombyteskläder ska finnas på förskolan. (Räkna med att barnet får färg, sand, vatten och mat på kläderna) Skriv ert barns namn på kläder, skor och stövlar och andra tillhörigheter som ni tar med till förskolan.
  • Om barnet använder blöjor är det ni som tar med er det till förskolan.
  • Barnen sover ute hela året. Ert barn behöver sovkläder exempelvis fleecetröja och byxor. Mössa, vantar och varma sockor under vintern.

Sjukdom

  • Vid sjukdom ska barnet ha en feberfridag dag hemma innan de kommer tillbaka till verksamheten.
  • Vid magsjuka tillämpar vi socialstyrelsens rekommendation om 48 timmar hemma efter sista symptom.
  • Ring, smsa eller mejla innan barnet kommer tillbaka till förskolan.

Planeringsdagar

Fyra dagar per läsår har all personal i förskolan kompetensutveckling och då är förskolan stängd. Om du som förälder har behov av barnomsorg på grund av studier eller arbete måste detta meddelas förskolan senast två veckor innan planeringsdagen.

Försäkring

Ditt barn är försäkrat. Försäkringen gäller under den tid barnet vistas på förskolan samt på vägen till och från förskolan. Om ditt barn skadat sig är det du som förälder som själv meddelar skadan till försäkringsbolaget via sigtuna.se/olycksfallsforsakring.

Tystnadsplikt

Vi har tystnadsplikt, det innebär att enskilda barns förhållanden inte får röjas för utomstående personer. Alla nyanställda, praktikanter och elever informeras om detta och får skriva på en försäkran om tystnadsplikt.

Anmälningsplikt

Vi har anmälningsplikt, det innebär att personalen är skyldig att kontakta sociala myndigheten om den känner oro för ett barn eller misstänker att ett barn far illa.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.