Publicerad:

Johan Sagbrant vann Funkisfestivalens deltävling i Märsta

Grattis Johan Sagbrant – vår egen "Dancing Queen" och vinnare av Funkisfestivalens deltävling i Märsta.

Johan iklädd vit spetsklänning och svart peruk håller i en pokal i ena handen och gör segertecken med den andra.

Johan Sagbrant vann Funkisfestivalens deltävling i Märsta. Foto: Sigtuna kommun

Funkisfestivalen är Sveriges största musikfestival för personer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Igår den 5 mars arrangerade vi kommunens deltävling på Kulturumteatern. Tolv förväntansfulla artister framförde sina bidrag med allt från rap till rock och pop. Flera av artisterna uppträdde på en scen för allra första gången, bland annat elever från Regnbågens skola. Så modigt!

I juryn fanns sångerskan Lisa Östergren som är känd från bland annat The Real Group, förra årets vinnare Kalle Lundsgaard, kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér och kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling. Även Krister Linder som växte upp i Märsta och slog igenom som musiker med ledmotiven från filmerna "Stockholmsnatt" och "Ingen kan älska som vi" satt i juryn och bjöd på ett uppträdande.

Stämningen var hög och den stora publiken hejade på alla artister. Framröstad som vinnare blev till slut Johan Sagbrant med ABBAs låt "Dancing Queen". Han matchade låttiteln med en lång klänning och peruk med stora lockar.

Jag visste att jag hade en chans att vinna i år, sa en lycklig Johan efter ha framfört vinnarlåten.

Johan går nu vidare till semifinal på Nalen i Stockholm den 10 april. Där tävlar han mot ett tjugotal andra tävlande från olika kommuner i landet. Vi håller tummarna att Johan går vidare hela vägen till riksfinalen på Stockholm Waterfront i juni.

Stort tack till alla er som medverkade, uppträdde och kom som publik och bidrog till en fantastisk kväll!

Konferencierer var Anna Bergholtz, blind entrepenör, och Marie Ekberg Gustafsson, som även har varit projektledare för Funkisfestivalens deltävling i vår kommun.

Relaterad information

Kulturumteatern

Sigtuna Funkis