Publicerad:

Dags att nominera till Årets pedagog 2024

Idag öppnar vi nomineringen till Årets pedagog 2024. Det betyder att just du kan nominera en lärare eller pedagog som betyder extra mycket för dig eller någon i din närhet. Nomineringsperioden är öppen fram till och med den 10 mars.

Kollage av fyra bilder. Kommunens vinjett för Årets pedagog 2024, ett barn i förskolan som springer över sandlådan med en hink i handen, en gymnasieelev i en skolkorridor med böcker i handen som ler mot kameran och ett barn i lågstadiet som sitter i skolbänken och räcker upp handen.

Foto: Plattform/Johnér, Morgan Karlsson/Johnér, Plattform/Johnér

Om det är några som påverkar oss mycket så är det personalen inom skola, förskola och vuxenutbildning. De som ser oss längst bak i klassrummet, som får oss att känna oss välkomna på morgonen, som står ut med vårt tjat om dinosaurier och TikTok, som får grammatik att kännas kul, som stöttar och hjälper långt upp i åldrarna.

Kanske får du redan nu upp en bild av en viss person i huvudet? Då är det dags att berätta hur mycket den personen betyder. Gå in på vår webbplats och nominera till Årets pedagog 2024!

Om priset

Med Årets pedagog vill vi lyfta personer som är kreativa, får eleverna att känna sig trygga, väcker deras nyfikenhet och jobbar systematiskt för att höja kvaliteten på undervisningen.

Priset delas ut årligen till pedagoger, lärare eller arbetslag inom förskola, anpassad grundskola, grundskola, anpassad gymnasieskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Nomineringsperioden pågår mellan den 19 februari och 10 mars och vem som helst är välkommen att nominera.

Eva Söderberg står utomhus med den stora blombuketten och diplomet hon fick.

Eva Söderberg var en av de som vann priset Årets pedagog förra året. Hon hyllades för sitt arbete med förskolebibliotek i kommunen. Foto: Sigtuna kommun.

"Man gör sitt jobb som man älskar"

En av förra årets vinnare är Eva Söderberg på Tils förskola. Hon hyllades bland annat för att ha startat upp flera viktiga förskolebibliotek i kommunen.

Eva minns dagen då hon fick veta att hon hade vunnit. Det var terminens sista arbetsdag innan sommarledigheten och hon kämpade med att få ihop alla förskolebibliotek som hon startat under året.

Jag for runt till alla förskolor och ville verkligen att de skulle bli nöjda.

När hon med andan i halsen slängt sig in till sista mötet knackade det plötsligt på dörren. Utanför stod ordförande i barn- och ungdomsnämnden med en stor bukett blommor.

Jag hade ju varken hunnit fixa håret eller göra mig piffig!

Hur kändes det att få ett kvitto på att dina insatser betytt så mycket för andra?

Jag blev så himla överraskad! Man gör sitt jobb som man älskar och att plötsligt bli uppmärksammad sådär kändes väldigt stort. Men jag är bara en del i det här arbetet. Även om jag har startat upp biblioteken och inspirerat pedagogerna i kommunen är det de som gör jobbet varje dag.

Årets pedagog 2024

  • Nomineringsperioden är öppen mellan den 19 februari och 10 mars.
  • Alla är välkomna att nominera.
  • Du kan nominera en pedagog, en lärare eller ett arbetslag inom förskola, anpassad grundskola, grundskola, anpassad gymnasieskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.
  • Läs mer och nominera på vår webbplats.