Publicerad:

Tommy ger tillgängligheten på Midgårdsbadet högsta betyg

På söndag är det den internationella funktionshinderdagen. För Tommy Änst som sitter i rullstol till följd av sin sjukdom är det viktigt att inga trösklar eller för högt placerade knappar hindrar honom i vardagen. Och han ger Midgårdsbadet allra högsta betyg när det kommer till sådant.

Tommy sitter i rullstol framför Midgårdsbadets rehabbassäng. Undertext "Jag påstår ju att den här anläggningen är en av de bätsa i Sverige."

Tommy Änst är väldigt nöjd med Midgårdsbadet som han ofta besöker. Han menar att anläggningen har förändrat hans liv på ett väldigt positivt sätt. Om det berättar han mer i videon längre ned på sidan. Foto: Sigtuna kommun

Tommy Änst sitter i rullstol till följd av sin sjukdom multipel skleros som ofta förkortas MS. För tre och ett halvt år sedan blev hans symtom värre och han blev tvungen att börja röra på sig mer. Sedan dess har han ofta besökt Midgårdsbadet och det har enligt honom själv förändrat hans liv. Han tycker att tillgängligheten på Midgårdsbadet är väldigt bra och att även andra aspekter så som personalens bemötande och anläggningens öppettider är värda att berömma. Hör Tommy berätta mer om det och om hans livsförändring i filmen nedan.

Filmbeskrivning

Tommy rullar upp för rampen till Midgårdsbadets entré och tar sig in hela vägen till omklädningsrummet genom att trycka på dörröppningsknappar och blippa sitt entrékort. När Tommy pratar sitter han i sin rullstol framför Midgårdsbadets rehabbassäng där flera hjälpmedel finns tillgängliga. Tommy simmar i Midgårdsbadet stora bassäng och använder sig av flera olika simsätt.

Relaterad information

Midgårdsbadet