Publicerad:

Lärare på flygteknikutbildningen nominerad till Årets lärare

Abed Aslan, uppskattad lärare på flygteknikutbildningen, har nominerats till Lärargalans pris Årets lärare i Sverige.

Lärargalan är en årligt återkommande tävling som utser Sveriges bästa lärare i olika kategorier. Under våren har elever fått nominera lärare och en jury utser en Årets lärare i varje kommun. De går också vidare till rikstävlingen, som i år avgörs den 16 oktober.

Årets lärare i Sigtuna kommun är Abed Aslan, yrkeslärare på flygteknikutbildningen på Arlandagymnasiet.

Det kom in tusentals nomineringar från elever i hela Sverige och även i Sigtuna kommun var det många elever som ville föreslå lärare till utmärkelserna. Som Lärargalan själv uttrycker det: ” I svenska skolor finns en mångfald av engagerade, kunniga och motiverade lärare som varje dag gör skillnad för sina elever och förtjänar att hyllas.”

Motiveringen lyder:

”Abed är en sån lärare man vill ha med sig hela livet, han gör lektionerna till en rolig stund, han hjälper oss elever genom att snacka om skola eller privata ämnen. Abed känns trygg att ha nära och som lärare och det är en känsla som alla borde få ha. Han vill alla elevers nästa och anpassar lektioner så alla kan få ut det bästa. För Abed är vi alla tacksamma!”

Läs mer om Lärargalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om flygteknikutbildningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En lärare och en elev övar på en helikoptermotor i en lektionssal.

Abed Aslan (till vänster), nominerad till Lärargalan 2023, coachar en elev under en praktikövning på en RR Gnome-motor på en Bell 204-helikopter. Foto: Sigtuna kommun