Publicerad:

En kväll med fältare, Idoler och föreningslivet för att stärka psykisk hälsa

I lördags samlades Sigtuna kommuns fältarbetare, Idolerna Jens Hult, Albin Tingwall och Ida Hallquist samt föreläsaren Katitzi Hult i Råbergshallen för ett evenemang i samarbete med Rosersbergs IK till förmån för psykisk hälsa.

Jens Hult och Albin Tingwall tillsammans med fyra fältare i röda luvtröjor.

Jens Hult och Albin Tingwall kommer båda från Sigtuna kommun och slog igenom i TV-programmet Idol. Lördagen den 23 september var de i Råbergshallen i Rosersberg tillsammans med Sigtuna kommuns fältare för att delta i ett evenemang till förmån för psykisk hälsa i samarbete med Rosersbergs IK och Suicide Zero. Foto: Sigtuna kommun

I lördags var våra fältare Pelle, Camilla, Roger och Carina i Råbergshallen tillsammans med artisterna Jens Hult, Albin Tingwall, Ida Hallquist och föreläsaren Katitzi Hult för att sprida information om psykisk hälsa och samla in pengar till förmån för Suicide Zero.

Katitzi är volontär för Suicide Zero som är en ideell organisation som arbetar för att förebygga självmord. Hon höll i föreläsningen "I walk the line" i samarbete med Rosersbergs IK och det var framför allt många föreningsaktiva på plats i publiken.

Katitzi berättade med humor och allvar om vad som kan göra skillnad för en person som mår dåligt. Hur vi genom att ta oss tid att säga hej, fråga, lyssna och prata kan få andra människor att känna sig sedda. Och hur långt det kan räcka att bara vara snäll.

Fältarna berättade lite om sitt arbete som framför allt handlar mycket om att ha just tid för kommunens ungdomar. Och Jens, Albin och Ida sjöng låtar som passade in på temat. Både Jens och Albin kommer ju från vår kommun och har gemensamt med Ida att de alla tre kom långt i programmet Idol.

Fältarna ordnade också med hembakat fika efter föreläsningen och den gemensamma ljuständningen.

Tack till alla som bidrog till en fin kväll för ett viktigt syfte.