Publicerad:

De är våra bästa pedagoger 2023

Idag den 19 juni har det sista av årets priser till Årets pedagog delats ut. I år har sex personer och två arbetslag fått utmärkelsen.

Varje år belönas pedagoger i kommunen som har visat skicklighet och kreativitet i sitt arbete. Priset lyfter medarbetare som är goda exempel inom sitt område och som arbetar på ett utvecklande och nytänkande sätt. Vem som helst kan nominera vinnare, och många elever och föräldrar har i år tagit chansen att lyfta ”sina” pedagoger.

I år har vi åter igen fått in ett stort antal nomineringar. I motiveringarna kan man läsa att årets pedagoger bland annat

  • är bra lyssnare som gärna ser att eleverna kommer med egna initiativ och synpunkter på undervisningen
  • synliggör demokrati på kreativt sätt som passar barn
  • jobbar för att alla elever ska nå målet med sina studier för att så snart som möjligt komma ut i samhället
  • bemöter elever och föräldrar på ett sätt som ger trygghet och tillit.

Grattis och bra jobbat!

2023 års utmärkelser har gått till

Stefan Malmström, Arlandagymnasiet
Arbetslaget Humlan, Edda förskola
Lärarteamet på Arlanda komvux SFI och SVA
Ara Osman Mohammed, Tingvallaskolan
Niklas Lönnqvist, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
Sofia Kousi, Galaxskolan
Sheida Delgoshaei, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
Eva Söderberg, Tils förskola

Listan är i den ordning som priserna tillkännagivits.

Vi har även i år fått in många nomineringar med stor bredd mellan skolorna, vilket vi tycker är jätteroligt. Våra elever får dagligen träffa många skickliga lärare och pedagoger som jobbar i vår kommun, personer som betyder mycket för barns och ungdomars lärande, trygghet och utveckling. Därför är det otroligt roligt att få dela ut Årets pedagog till personer som är viktiga vuxna i våra elevers liv, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Det är alltid lika roligt att få lyfta duktiga pedagoger, och att vuxenutbildningen fick en utmärkelse i år är extra speciellt. Nomineringarna kommer från såväl elever som kollegor, vilket visar på vilket bra arbete pedagogerna gör, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

Här kan du läsa alla motiveringar, kriterierna en vinnare måste uppfylla samt se tidigare års vinnare.

Från vänster till höger, en man i randig t-shirt med en blomsterbukett i handen, en kvinna med ljus kavaj håller i en inplastad check med summan 5 000 kronor, en man i rutig skjorta håller i en blomsterbukett och diplom och en man i beige kavaj.

Ara Osman Mohammed, Tingvallaskolan med Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden samt Stefan Malmström, Arlandagymnasiet med Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Sigtuna kommun