Publicerad:

Ny brygga på Sjudargårdsbadet

Nu har den välbesökta badplatsen i Sigtuna fått en ny, lång betongflytbrygga.

Sjudargårdsbadets nya betongflytbrygga sträcker sig 60 meter ut i vattnet från strandkanten.

Foto: Sigtuna kommun

För att öka ytan att nyttja den välbesökta badplatsen i Sigtuna på har vi installerat en 60 meter lång betongflytbrygga på Sjudargårdsbadet. Bryggan har stegar, bänkar och belysning och ramar in badplatsen på ett fint sätt.

Under året har vi även röjt och beskurit buskar och träd inom badplatsens område och i skogen ovanför badplatsen. Vi har också tagit bort en del gräsmatta och fyllt på med sand för att öka badytan.

De senaste åren har vi även renoverat bänkar, installerat en tillgänglighetsanpassad badramp , bytt ut grillplatser och köpt nya badbryggor hit.

En tråkig detalj i sammanhanget är att den nya betongflytbryggan redan har utsatts för sabotage. Två fastskruvade belysningsstolpar och en bräda i landgången har stulits. Vi vill därför be alla som besöker eller passerar badplatsen att hålla ögonen öppna. Om ett sabotage pågår precis i stunden bör man ringa Polisen. Om det handlar om någonting som redan har hänt och som behöver åtgärdas på bryggan eller i övriga badplatsområdet kan man skicka in en felanmälan till oss.

Polisens telefonnummer på Polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Felanmälan

Relaterad information

Badplatser