Publicerad:

De blev Årets team på Framtidsgalan 2023

Vinnarna i kategorin Årets team på Framtidsgalan är korade. För tredje året i rad är vi kategoriägare för den viktiga kategori som sätter medarbetares gemensamma arbete och framgång i fokus.

Personer på en scen, de har festkläder, de tar emot pris på en gala.

Tuben ungdom från Farsta tar emot priset för Årets team på Framtidsgalan.

Teamet av fritidsledare på Tuben ungdom blev vinnare i kategorin ”Årets team”. Priset delas ut varje år på Framtidsgalan och vi i Sigtuna kommun ansvarar för just den kategorin. Det gör vi för att team, och att arbeta tillsammans för att uppnå gemensamma mål är något som vi tycker är väldigt viktigt.

Ett framgångsrikt team är medarbetare som tillsammans arbetar engagerat mot uppsatta mål, som tillsammans har utvecklat en laganda där man stöttar och hjälper varandra och det råder tillit och förtroende, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör i Sigtuna kommun och som delade ut priset till vinnarna.

Tuben ungdom är en fritidsverksamhet i Farsta. En del av motiveringen till nomineringen lyder:

”Det är fantastiskt att se hur Tuben har skapat en trygg och säker plats där ungdomar kan vara sig själva och uttrycka sig kreativt. Genom att fokusera på kultur och medieinriktning har man också lyckats locka en bred målgrupp av ungdomar som har olika intressen och bakgrunder. Det är verkligen en imponerande bedrift att skapa en gemensam plats där ungdomar från olika delar av staden kan träffas och ha kul tillsammans.”

Hur gick det för våra nominerade medarbetare?

I kategorin Årets hjälte var ett team från vår måltidsservice nominerade för sina insatser i att ta hand om och möta människor som flytt kriget i Ukraina i våra tillfälliga flyktingboenden. Det blev ingen vinst men de är verkligen hjältar i våra ögon.

Våra kockar är nominerade till årets hjälte

Tre personer i kockkläder som tittar in i kameran. De är utomhus.

Våra hjältekollegor!

Motiveringen av Tuben ungdom i sin helhet :

”Tubens arbete med att skapa en meningsfull fritid för Stockholms unga är verkligen en viktig insats för samhället. Ungdomar idag står inför många utmaningar och risker, och det är lätt att hamna i trubbel eller kriminalitet om man inte har tillräckligt med meningsfulla aktiviteter att engagera sig i.

Det är fantastiskt att se hur Tuben har skapat en trygg och säker plats där ungdomar kan vara sig själva och uttrycka sig kreativt. Genom att fokusera på kultur och medieinriktning har man också lyckats locka en bred målgrupp av ungdomar som har olika intressen och bakgrunder. Det är verkligen en imponerande bedrift att skapa en gemensam plats där ungdomar från olika delar av staden kan träffas och ha kul tillsammans.

Att drömmar ska bli till verklighet på Tuben är också en fantastisk vision. Det är viktigt att ungdomar känner att de kan utforska och utveckla sin kreativitet och att de har stöd och resurser för att göra det. Genom att erbjuda en plattform för musikproduktion, filmklippning och andra kreativa aktiviteter ger Tuben verkligen ungdomar en möjlighet att uttrycka sig och uppfylla sina drömmar.

Tuben är verkligen en viktig och positiv insats för Stockholms unga och samhället i stort. Genom att skapa en trygg och kreativ plats för ungdomar att vara på ges de möjlighet att utveckla sig själva och sina drömmar.”

Om Framtidsgalan

Framtidsgalan är ett event för att lyfta och hylla medarbetare och chefer inom offentlig sektor, som presterat långt över sin arbetsbeskrivning och bidragit till samhällsnytta och betydande skillnad för andra människor. Galan arrangeras årligen av Framtidsverket, och Sigtuna kommun är stolt kategoriägare till Årets team för tredje året i rad.