Publicerad:

Påsklovsaktiviteter för barn och unga - även på röda dagar

Det är inte alla som firar påsk eller har möjlighet att vara lediga tillsammans med sin familj på loven. Därför är vi glada att kunna erbjuda aktiviteter för barn och unga även på påsklovets röda dagar - tack vare samarbete med föreningslivet.

Brobyggets ledare håller i aktiviteter inne i Valsta sporthall. 

Brobygget erbjuder aktiviteter under hela påsklovet, bland annat här i Valsta sporthall. Foto: Sigtuna kommun

Brobygget är en fritidsverksamhet med fokus på idrott som vi ordnar i samverkan med ett antal olika aktörer och föreningslivet i Sigtuna kommun. Brobygget – By Night hålls i Vikingahallen mellan klockan 20.00 och 23.00 på fredagar och lördagar. By Night har en trogen skara besökare på mellan 35-50 ungdomar varav de flesta är i åldrarna 15-18 år. Och om denna skara vill komma förbi på drop-in-sport och kompishäng även på långfredagen och påskaftonen i år så är det fullt möjligt. By Night har nämligen öppet samma tider även på påsklovets helger.

Brobygget – Sportis som håller till i Valsta och Ekilla sporthallar på dagtid för alla upp till 13 år har också öppet under lovets alla dagar, inklusive långfredag, påskafton, påskdag och annandag påsk. Det innebär att barn och ungdomar i alla åldrar har möjlighet att tillsammans med Brobyggets engagerade ledare spela fotboll, pingis, sällskapsspel och hitta på annat roligt på lovet.

Alla firar ju inte påsk så för många barn- och ungdomar är den veckan precis som en vanlig vecka förutom att skolan är stängd och det är lov. Dessutom jobbar många föräldrar även på röda dagar så då fyller det en ännu större funktion att vi kan erbjuda någonstans att ta vägen. Vi erbjuder också alltid ett mellanmål till besökarna på loven, berättar vår föreningskonsulent Monica Fries.

Brobygget har en lista med ledare som kommer från de föreningar som är med och håller i tillfällena. Inför lov och kvällar får alla ledare frågan om att ställa upp. För att få vara ledare inom Brobygget krävs att man har fyllt 18 år.

Vi tar gärna in fler ledare, så om det finns ungdomar i andra föreningar som är intresserade av att vara med och bidra till en meningsfull fritid för kommunens barn och unga kan de gärna kontakta mig! hälsar Monica Fries.

Även Fritidsbanken håller extraöppet inför och under lovet så att alla som vill kan låna de sport- och fritidsprylar som de behöver för ett aktivt och roligt lov, helt gratis. Det är också helt gratis att ta del av aktiviteterna som biblioteken, Sigtuna Museum & Art, Sigtuna Funkis och fritidsgårdarna ordnar.

En nyhet bland årets påsklovsaktiviteter är att våra nyanställda stadsdelsmammor åker buss med de barn och föräldrar som vill ta sig från Valsta till Märsta för att gå på biofilmen ”Jag är Zlatan” i Biokällan. I samma lokal erbjuder vi också en clown- och cirkusföreställning om en av vår tids stora ödesfrågor – sopor. Gratisbiljetter till den showen finns att hämta på Märsta bibliotek.

Hela påsklovsprogrammet på sigtuna.se/påsklov

Om Brobygget

Brobygget arrangeras i samverkan mellan Sigtuna kommun, SigtunaHem, Vi är Valsta, Trygg i Märsta, Hyresgästföreningen Sigtuna och RF-SISU Uppland. I samarbete med föreningar i Sigtuna kommun erbjuder Brobygget en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott.

Relaterad information

Brobygget

Påsklov