Publicerad:

Vi vann Årets Bygge 2023!

Idag hade vi äran att ta emot det prestigefyllda priset ”Årets Bygge” för Västra Rosersberg gata och VA. Vi är oerhört glada och stolta över att vinna med ett projekt som anses vara ett föredöme för hela branschen.

Vår projektledare Åke Fröderberg tar emot priset för Årets Bygge 2023. Foto: Sigtuna kommun

Årets Bygge delas ut av tidningen Byggindustrin som beskriver utmärkelsen som ”samhällsbyggnadspriset som uppmärksammar och premierar svenskt byggande i absolut världsklass.”

Idag hade vi och vår entreprenör Sh bygg, sten och anläggning glädjen att ta emot priset för Årets Bygge i kategorin infrastruktur med följande motivering:

"Klart före tidplan och inom budget. I detta projekt har man varit överens om det mesta och haft en vilja att prova nytt i det lilla. Det är ett föredömligt anläggningsprojekt där hänsyn tagits till allt ifrån biologisk mångfald till att hitta tekniska lösningar som är hållbara över tid.”

Med hänsyn, hållbarhet och innovation som främsta ledstjärnor lyckades vi ro i hamn ett projekt som inte bara visar vår väg framåt, utan förhoppningsvis även kan inspirera andra.

Det känns fantastiskt och glädjande. Jag är stolt över alla duktiga medarbetare som har bidragit till den här utmärkelsen. Viljan att samverka och arbeta lösningsorienterat, det är något som vi tar med oss, säger kommunens samhällsbyggnadschef Peter Andersson.

Västra Rosersberg. Foto: Sigtuna kommun