Publicerad:

Fritidsbanken fyller 1 år

Den 4 februari har det gått ett helt år sedan vi öppnade Fritidsbanken Sigtuna på Stationsgatan 4 i Märsta. Och vilket år det har varit! Med allt från kungligt besök till barn som har lärt sig cykla för första gången. Det firar vi med att låna ut en hel skidbacke gratis till alla som vill åka utför.

Mycket har hänt under Fritidsbanken Sigtunas första år. Vi har startat insamlingsplatser på återvinningscentralen och i simhallarna och införskaffat anpassad utrustning för personer med funktionsnedsättning. Vi har hittat givande samarbeten med skolor, anordnat roliga event och haft kronprinsessparet på besök. Under alla skollov och många helger under året har vi lånat ut skridskor och annat kul på aktivitetsytan på Valsta torg. Det har också lett till många fina berättelser och historier om invånare som har haft nytta av all den sport- och fritidsutrustning som andra har gett oss möjligheten att låna ut.

En dag kom det in en ung tjej i Fritidsbankens lokal på Stationsgatan 4 i Märsta. Hon hade bara bott i Sverige i några månader och gick runt i butiken med drömmande blickar på en cykel. När hon förstod att hon fick låna cykeln sken hon upp och ville genast prova. Hon kunde inte cykla men en dryg vecka senare hördes en ringklocka utanför lokalen. På parkeringen cyklade den lilla tjejen runt och visade vad hon hade lärt sig.

Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid. Och det tack vare alla er som skänker utrustningen till oss. Så tack till alla er som både skänker och lånar utrustning! Tack för ett fantastiskt första år. Vi ser fram emot att träffa ännu fler besökare som ser möjligheten till en aktiv fritid genom Fritidsbanken.

Fira gärna Fritidsbankens födelsedag med gratis skidåkning i Humbacken i Sigtuna den 4 februari! Mellan klockan 10.00-16.00 lånar vi i samarbete med Sigtuna Alpina ut hela skidbacken till alla som vill åka utför. Sigtuna Alpina finns på plats med servering, skidskola och uppvisningar. Skidor, pjäxor, stavar och hjälmar kan ni självklart låna gratis av Fritidsbanken på plats i backen eller i lokalen på Stationsgatan 4 där vi har extraöppet på lördag mellan klockan 10.00-15.00. Kom gärna några dagar innan och prova ut dina prylar.

Fira Fritidsbanken 1 år med gratis skidåkning i Humbacken

Kronprinsessparet fotograferade tillsammans med representanter från Sigtuna kommun och Fritidsbanken.

Kronprinsessparet på besök tillsammans med personal på Fritidsbanken Sigtuna. Foto: Sigtuna kommun

Relaterad information

Fritidsbanken Sigtuna