Publicerad:

Grattis till vinnarna av Kulturpriset samt Årets ungdomsledare

Under torsdagskvällen 21 april tog kultur- och fritidsnämnden beslut om vilka som får Sigtuna kommuns kultur- och fritidspriser. Mikael Hanna från Arlanda Jets får utmärkelsen Årets ungdomsledare och Kulturpriset går till Märsta Kulturförening.

Kulturpriset delas ut till den som utför eller har utfört ett intressefyllt och framgångsrikt arbete inom skilda kulturella områden. Nytt för i år var att inte bara personer, utan även grupper och föreningar fick nomineras. Därmed är årets pristagare den första föreningen att vinna Kulturpriset.

Vinnare Kulturpriset: Märsta Kulturförening
Motivering: Med sin breda och utåtriktade verksamhet i Kulturstugan erbjuder Märsta Kulturförening en naturlig mötesplats som står för kultur i dess rätta bemärkelse.

Årets ungdomsledare ska uppvisa ett intressefyllt och framgångsrikt aktivt ledarskap inom fritids- och idrottsverksamheten i Sigtuna kommun.

Vinnare Årets ungdomsledare: Mikael Hanna, Arlanda Amerikanska Fotbollsklubb (Arlanda Jets)
Motivering: Gedigna ledarinsatser för ungdomarna i Arlanda Jets, både på och utanför planen, har lett till en god laganda som fått verksamheten att växa trots stora utmaningar med restriktioner under pandemin.

Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger:

Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt - samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift.

Den 12 maj hålls en ceremoni för vinnarna på Forum. Då kommer de bland annat få ta emot en prischeck på vardera 10 000 kronor.

Någon pussar på en pokal. Runt bilden står det Nominering Sigtuna kommun.

Relaterad information

Kultur- och fritidspriser