Publicerad:

Mindre förändringar i samband med publika matcher och liknande

Kultur- och fritidsnämnden har med anledning av de nya restriktionerna fattat beslut om inskränkningar inom sina verksamhetsområden. Nu har ett nytt beslut tagits som innefattar ett mindre tillägg för vad som gäller vid offentliga tillställningar i idrottshallar där publik är välkommen.

Folkhälsomyndigheten och regeringen har beslutat om en rad tillfälliga restriktioner för att bromsa smittspridningen av covid-19. Det påverkar även våra verksamheter inom kultur- och fritidsområdet. Utgångspunkten i kultur- och fritidsnämndens beslut är att barn- och ungdomsverksamhet (för barn och unga födda 2002 eller senare) ska påverkas så lite som möjligt.

Den 25 januari 2022 togs ett nytt beslut med ett mindre tillägg för vad som gäller vid offentliga tillställningar där publik är välkommen i våra idrottshallar. Vid sådana tillställningar ska bestämmelserna om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i tredje kapitlet i begränsningsförordningen samt i andra kapitlet i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd gälla.

Det innebär bland annat att publiken begränsas utifrån deltagartak, anvisade sittplatser, storlek på och avstånd mellan sällskap.

För både idrottsutövare och publik gäller även de mer allmänna försiktighetsåtgärderna i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar. Där uttrycks att var och än bör hålla avstånd till andra, till exempel i omklädningsrum.

Ta del av det föregående beslutet om inskränkningar i nämndens verksamhetsområden här

Simbassäng utan människor i, inomhus med stora fönsterpartier på bortre långsidan.

Simhallarna är fortsatt tillfälligt stängda för allmänheten. Foto: Sigtuna kommun