Publicerad:

Tillbaka till skolbänken i de kommunala skolorna

På tisdag den 17 augusti är det dags för eleverna i de kommunala skolorna i Sigtuna kommun att ställa klockan och ge sig iväg till skolan för terminens första dag. Nu återgår skolorna nämligen till undervisning på plats och upphör med distansundervisning.

Ytterkläder, skor, boll och bandyklubba på klädhängare i en skolkorridor med tegelvägg.

Regeringen har beslutat att alla landets skolor ska ha så kallad närundervisning från och med höstterminen 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nivån på smittspridningen är just nu lägre, men vi befinner oss fortfarande i en pandemi. Därför ser skolorna till att bromsa smittan i sina lokaler, bland annat genom att undvika trängsel. Om smittspridningen ökar igen kan det komma nya beslut om distansundervisning. Men eget ansvar är också viktigt. Har eleven till exempel varit utomlands den senaste tiden bör hen testa sig för smitta direkt vid hemkomsten.

Nu erbjuds även regionens 16- och 17-åringar att vaccinera sig mot covid-19. Mera information om hur det går till finns på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Arlandagymnasiet kommer eleverna att få ta vaccinet under skoltid, på de mottagningar i länet som tar emot ungdomar.