Publicerad:

Strandpromenaden öppnar upp för sommaren

Den 5 juni är det premiär för Sigtuna IFs nya äventyrsgolfbana. Inom kort färdigställs även cykelbanan, planteringar och cykelställ i anslutning till äventyrsgolfen.

Översiktsbild på den nya äventyrsgolfbanan

Lördag den 5 juni öppnar Sigtunas nya äventyrsgolfbana. Uppförandet har skett i nära samarbete med Sigtuna kommun.

Det är Sigtuna IF som byggt äventyrsgolfbanan, men uppförandet har skett i nära samarbete med Sigtuna kommun. Vi har bland annat, som en del av projektet Strandpromenaden, iordningställt rabatter och mark runt banan samt byggt en ny asfalterad cykelbana som går längs utkanten av parken. Även Sigtuna museum och Destination Sigtuna har varit delaktiga i projektet.

En historisk vandring

Äventyrsbanan erbjuder inte bara en trevlig golfrunda, utan är också en historisk vandring i Sigtuna stad. Banan består av tolv hål där varje hål representerar en historisk plats eller byggnad i Sigtuna stads tusenåriga historia. Hålen ligger i kronologisk ordning, det vill säga i den tidsordning som saker har inträffat. Från bland annat runstenar, vikingabåtar och ruiner till Mariakyrkan, Klockstapeln och Rådhuset. Vid varje hål finns också en QR-kod som man kan läsa av med sin smartphone för att lära sig mera om den historiska platsen, företeelsen eller byggnaden. Sigtuna museum har bidragit med kunskap, historiska texter och information runt de tolv hålen. I samarbete med Sigtunaguider har de även spelat in korta filmer kring varje hål för att belysa just den tidsepoken.

Locka till besök

Destinationen Sigtuna har skapat en undersida på sin webbplats med information om äventyrsbanan och de olika hålen. Här ligger också länkar till filmerna . Med hjälp av en karta på sidan kan man även enkelt besöka de sevärdheter som finns som hinder på äventyrsgolfbanan.

Här kan du läsa mer om Sigtunas nya äventyrsbana och lära dig mer om de olika hålen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.