Publicerad:

Behöver du komma åt dina betyg?

Om du skulle behöva en kopia av ditt betyg finns det olika sätt att beställa det. Så här gör du om du har studerat på Sigtuna kommuns gymnasium eller komvux.

När du ska ansöka till universitet eller högskola eller söka ett jobb kan du behöva komplettera ansökan med betyg från kurser och utbildningar som du har gått. Har du studerat på Sigtuna kommuns gymnasium eller vuxenutbildning och ska skaffa en kopia på dina originalbetyg, beror det på var och när du har studerat.

Men det är inte alltid du behöver ett papper i handen. Ansöker du till svenska universitet eller högskolor via www.antagning.se Länk till annan webbplats. finns ofta dina betyg redan tillgängliga digitalt.

Betyg från Arlandagymnasiet

Har du studerat på Arlandagymnasiet år 2000 eller senare och du gör en ansökan till universitet eller högskola genom www.antagning.se Länk till annan webbplats., kan dina slutbetyg eller din gymnasieexamen redan finnas tillgängliga genom Nationella betygsdatabasen, BEDA. När du gör din ansökan ansvarar du själv för att kontrollera att alla dina betyg finns där.

Betyg- och examensdokument har du fått i original från gymnasiet. Behöver du ändå en kopia gör du en beställning i vår e-tjänst.

Har du studerat på något annat gymnasium kontaktar du den skola du gick på.

Betyg från vuxenutbildningen, komvux

Ansöker du till universitet eller högskola genom www.antagning.se Länk till annan webbplats. kan dina betyg från Sigtuna kommuns vuxenutbildning redan finnas tillgängliga genom Nationella betygsdatabasen, BEDA. När du gör din ansökan ansvarar du själv för att kontrollera att alla dina betyg finns där.

Behöver du kursbetyg beställer du det enklast genom ditt konto i Alvis, vår portal för kurser och ansökan i vuxenutbildningen. Där finns alla betyg som utfärdats av Sigtuna kommuns vuxenutbildning efter 1996.

Betyg från 1996 eller tidigare finns inte i Alvis. Det beställer du genom vår e-tjänst.

Saknar du ett betyg i Alvis, även om du studerade efter 1996, bör du fundera på om du läste kursen någon annanstans. Prova att kontakta kommunen eller skolan där du studerade.

Slutbetyg eller gymnasieexamen från vuxenutbildningen, komvux

Vill du få ett slutbetyg eller en gymnasieexamen utfärdad, behöver du boka tid hos en studie- och yrkesvägledare på Sigtuna Kompetenscenter.

Ett slutbetyg eller examen utfärdas endast i ett original, som du har fått. Vi kan hjälpa dig med en utskrift på den kopia vi har arkiverat. Det beställer du genom vår e-tjänst.

Sigtuna Kompetenscenter skickar ett exemplar av ditt eller dina betyg till din folkbokföringsadress kostnadsfritt. Se till att kopiera betyget och skicka bara iväg kopiorna. Spara det signerade exemplaret du fått av oss på en säker plats.

Här kan du läsa mer om Prövning och beställning av betyg