Praktisk information

Här har vi skrivit ner lite information som kan vara bra för dig som vårdnadshavare att veta om.

Kläder efter väder

På Skutans Förskola är vi ute i princip varje dag då det är mycket viktigt för barnens välmående och utveckling att få vistas utomhus.

Dessa kläder bör barnet ha på förskolan:

  • Regnkläder och regnskor. Till exempel galonbyxor, galonjacka och gummistövlar
  • Skalkläder. Mer vindtäta kläder som barnen kan ha när det börjar bli lite kallt på hösten och tidigt på våren.
  • Vinterkläder och vinterskor. Till exempel overall eller jacka och fodrade täckbyxor, vantar, mössa, halsduk, underställ (det vill säga långkalsonger och en varm tröja) och sockor.
  • Extrakläder. Om barnet blir blöt, får färg, sand eller mat på kläderna behövs extrakläder. Till exempel två par byxor, två stycken tröjor, tre par underkläder och tre par strumpor.

Det är viktigt att skriva namn i alla kläder. Det finns ofta en namnlapp i alla barnkläder. Det går också bra att skriva efternamn eller initialer.

Om ditt barn har blöjor behöver du som vårdnadshavare ta med detta till förskolan. Det ska vara namn på påsen så vi vet vems det är. Vi kommer informera dig med en lapp på barnets plats när blöjorna börjar ta slut.

De yngre barnen som sover gör det i sina egna vagnar. Genom detta får de frisk luft, det minskar smittrisken och barnen blir mer trygga när det är dags att sova då det är i sin egen vagn. Det är då viktigt att du som vårdnadshavare ser till att dessa saker finns på förskolan:

  • En egen vagn att sova i.
  • Fleecekläder
  • Mössa
  • Vantar
  • Tjocka strumpor
  • Åkpåse
  • Filt
  • Regnskydd
  • Napp, gosedjur eller snuttefilt vid behov

Sjukdom

Om ditt barn är sjukt innan det kommer till förskolan skall du höra av dig så fort du kan. Vi vill veta senast klockan 08.00 om ditt barn kommer eller inte.

Om ditt barn blir sjukt på förskolan kommer pedagogerna ringa dig och be dig hämta ditt barn. Barnet ska orka vara med på våra aktiviteter såväl inomhus som ute.

Får barnet feber ska det vara hemma en hel feberfri dag innan dem kommer tillbaka till förskolan.

Vid magsjuka ska barnet vara hemma 48 timmar efter senaste symptom. Detta är en rekommendation från folkhälsomyndigheten.

När ditt barn blivit friskt igen hör du av dig dagen innan genom att registrera det på Tempus, ringa, smsa eller maila oss.

Hämtning och lämning

När ditt barn kommer till oss registrerar vi det på vår APP Tempus. När du hämtar registrerar vi detta också. I denna APP kan du som vårdnadshavare anmäla om ditt barn är hemma eller ledigt.

Om du av någon anledning skulle bli sen vill vi att du hör av dig så fort som möjligt så vi är medvetna om vart barnet befinner sig och när ni kan tänkas komma.

På förskolans område får endast behöriga vara. Detta inkluderar personal, barn samt vårdnadshavare. Detta betyder att om någon annan än vårdnadshavarna ska hämta barnet behöver vi få meddelande om det. Har förskolan inte fått något sådant meddelande lämnar vi inte ifrån oss barnet. Du kan meddela oss genom Tempus, ringa oss eller smsa med namn på personen som ska hämta. Vi på förskolan kan komma att be om legitimation för att bekräfta namnet. Äldre syskon får hämta om pedagogerna träffat dem förr och de är över 12 år.

Planeringsdagar

Fyra dagar per läsår har all personal i förskolan kompetensutveckling och då är förskolan stängd. Du kommer få denna information genom Tempus. Om du som vårdnadshavare har behov av omsorg på grund av studier eller arbete måste du meddela förskolan senast två veckor innan planeringsdagen.

Våra planeringsdagar är till för att utöka våra pedagogers kunskaper inom olika områden. Vår personal får föreläsningar och diskussionstillfälle för att vidga varandras kunnande och för att skapa kompetenta pedagoger som du som vårdnadshavare kan känna dig trygg med.

Försäkring

När ditt barn blir inskrivet hos oss blir ditt barn försäkrat på vägen till förskolan, på förskolan och på vägen hem från förskolan.

Om ditt barn skadat sig är det ditt ansvar som vårdnadshavare att medela försäkringsbolaget.

Gör skadeanmälan och läs mer om försäkringen

Tysnadsplikt

Förskolan har tystnadsplikt. Detta betyder att vi inte får ge ut information till utomstående om enskilda barns förhållanden. All personal, praktikanter och elever informeras om detta och får skriva på en försäkran om tystnadsplikt.

Som vårdnadshavare innebär detta att pedagogerna inte kan ge dig information om något annat barn än ditt eget. Detta gäller på och utanför förskolan.

Anmälningsplikt

Förskolan har anmälningsplikt. Det innebär att personalen är skyldig att kontakta sociala myndigheter om de känner oro för ett barn eller misstänker att ett barn far illa.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.