En dag på förskolan

Här berättar vi hur en dag på Skutans förskola kan se ut.

Morgon på förskolan

Förskolan öppnar klockan 06.30 på avdelningen Vatten. Där välkomnas ni av en pedagog och kan då informera den om det finns något som kan påverka barnets dag på förskolan.

När barnen kommer erbjuder vi en lugn aktivitet som att rita, lägga pussel eller läsa saga. Detta skapar en lugn start på dagen och ger barnen en större arbetsro och trygghet inför resten av deras dag på förskolan.

Frukost serveras i vår matsal runt klockan 07.15. Säg till om ditt barn inte ätit frukost så vi kan se till att de gör det. Har ett barn ätit frukost hemma, erbjuds det frukost men kan välja att inte äta.

Aktivitets tid med avdelning

Under förmiddagen håller pedagogerna i lärarledda utbildningssituationer och lekar, både spontana och planerade såväl inomhus som ute. I förskolan har leken en stor plats då den skapar många olika lärosituationer på olika och spännande sätt.

Vi delar våra barn i mindre grupper för att skapa lugn och trygghet hos både barn och pedagoger. Mindre grupper ger också barnen det utrymme de behöver för att lära och utvecklas tillsammans.

Måltider

Frukost serveras klockan 07.15 i vår matsal.

Lunch serveras klockan 10.30 för de yngre barnen i matsalen. De äldre äter sedan i matsalen klockan 11.15. Lunchen på förskolan varierar från dag till dag med olika sorters maträtter där det alltid finns ett vegetariskt alternativ och grönsaker.

Se dagens matsedel

Mellanmål serveras från runt kl 13.45, beroende på vila. Detta serveras i matsalen.

Under dagen erbjuds barnen frukt på förmiddagen och på eftermiddagen.

Avslappning och vila

Efter vår lunch får alla barn en chans att vila sig. Det är viktigt för att dem ska orka och få en bra dygnsrytm.

De yngre barnen på avdelningarna Jord och Vatten vilar utomhus i sina egna vagnar.

De stora barnen på avdelningarna Luft och Ljus får istället avslappning genom att lyssna på saga, göra avslappningsövningar eller liknande lugna aktiviteter.

Eftermiddag på förskolan

Efter mellanmål går vissa avdelningar ut och andra stannar inne beroende på väder och årstid. De yngre barnen brukar stanna inne under det kallare årstiderna då det under denna tid är svårt för dem att hålla sig varma när det börjar bli kallt. Barnen har då fri lek som passar den miljön vi är i för tillfället.

Barnen och pedagogerna hjälps åt att ställa iordning på respektive avdelning innan alla resterande barn och personal samlas på avdelningen Vatten cirka kl 16.00. Vi rundar då av dagen med lugna aktiviteter samt lite frukt.

Hämtning

När du hämtar ditt barn hos oss berättar vi hur dagen har gått och ger ett avslut till förskoledagen som inspirerar barnen att komma nästa dag. Är det något specifikt du vill fråga oss om dagen så tveka inte att ställa frågan.

Förskolan stänger klockan 18.00. Om du blir försenad vill vi gärna att du hör av dig till oss så fort som möjligt.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.