Aktiviteter under året

Här kan du se vilka aktiviteter vi har på våra förskolor.

Födelsedagar

Vi uppmärksammar varje barns födelsedag genom att sjunga för barnet. Inbjudningar till kalas sker utanför förskolans lokaler.

Aktiviteter på höstterminen

Ljusfest

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen. I år firade vi att Barnkonventionen fyller 30 år med en gemensam ljustfest för hela enheten där alla vårdnadshavare var välkomna. Vi avslutade på hemvisterna och lämnade avtryck för dagens intryck.

Lucia

Alla hemvister firar lucia. De barn som vill får ta på sig luciakläder. Vi bjuder på saft och pepparkakor.

Aktiviteter under vårterminen

Projektträff/drop-in

Det är upp till varje hemvist att bjuda in barnens föräldrar på olika sammankomster, där ni får ta ta del av barnens upplevelser och lärande på förskolan.

Förskolornas Valstadag

Vi vill bjuda in samhället att ta del av barns tankar och berättelser och göra Valsta Centrum till en levande mötesplats för alla åldrar! Här får ni följa barnens spår från förskolorna till Valsta Centrum.
Denna dag är ett samarbete mellan förskolorna Delfinen, Lyan, Edda, Ragna, Raketen, Saturnus och Orion tillsammans med SigVända, Valsta utveckling, Valsta/Steninge stadsdelsförening.

Valsta Utveckling bjuder på fika.

Öppet hus på Förskolans dag

Varje år uppmärksammar vi förskolans dag genom att ha öppet hus. Då visar hemvisterna upp vad de arbetat med i projektet under året. Även nya familjer är välkomna att besöka oss då.

Skräpplockardag

Varje vår är vi med i kampanjen "Vi håller rent". Tillsammans plockar vi skräp i vårt närområde. Vi vill med detta göra barn och vuxna uppmärksamma på hur vi tillsammans kan bidra till en renare omgivning. 2019 plockade 600 000 barn skräp runtom i hela landet.

Midsommar

Alla barn träffas tillsammans på vår gård för gemensamt midsommarfirande med dans och sång runt midsommarstången. Det gör vi för att uppmärksamma och välkomna sommarens intåg.

Barn julbakar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.