Aktiviteter under året

Här kan du läsa om våra aktiviteter på Ängsbo förskola.

Födelsedagar

Vi uppmärksammar varje barns födelsedag genom att bl.a. sätta barnets bild på dörren och att sjunga för födelsedagsbarnet. Barnet får också välja en önskesång.

Inbjudningar till kalas sker utanför förskolans lokaler.

Friidrott

En dag under hösten uppmärksammar vi hälsa och rörelsen genom att ha friidrott med barnen. De får pröva på bl.a. höjdhopp, längdhopp, löpning och bollkastning. Barnens familjer får gärna vara delaktiga i denna aktivitet.

Julpyssel

Innan Lucia bjuder förskolan in till drop-in för barnens familjer där vi har julaktiviteter tillsammans såsom tomteverkstad och pepparkaksbak som vi sedan sparar till Lucia-dagen.

Luciatåg

Vi uppmärksammar denna dag i hela förskolan. Alla barn som vill får ha på sig Luciakläder. Alla barnen lussar tillsammans för sina familjer.

Julgransplundring

På förskolan dansar vi tillsammans ut julen.

Vasaloppet

Med hälsa och rörelse som en profil för oss på förskolan erbjuder vi barnen att få testa på skidor. Barnens familjer får gärna vara delaktiga i denna aktivitet.

Förskolans dag

Under maj uppmärksammar vi förskolans dag genom att ha en friluftsdag. Barnens familjer får gärna vara delaktiga i denna aktivitet.

Gymnastikavslutning

De äldre barnen har gymnastik en gång i veckan och under slutet av vårterminen avslutar de gymnastiken med en uppvisning för sina familjer. Humlans familjer är välkomna att delta.

Sommarfest

Alla på förskolan avslutar läsåret i juni tillsammans med barnens familjer genom lite sång och fika. Vi avtackar blivande förskoleklassbarnen.

Barn julbakar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.