Publicerad:

Näringslivsgalan 2024

Den 19 april var det dags för den årliga Näringslivsgalan i Sigtuna kommun, som i år ägde rum på Scandinavian XPO. Kvällen blev en succé med god mat, underhållning och nätverkande.

Under middagen hölls det prisutdelningar där företag och personer i Sigtuna kommun hyllades för sina insatser. Kvällen bjöd också på musik av det energiska 12-manna bandet Soulfood, som fick igång dansgolvet ordentligt.

Näringslivsgalan är en viktig händelse där vi får möjlighet att lyfta och fira alla företagare i vår kommun. Det var en lyckad kväll och extra kul med alla nominerade företagare och pristagare som var på plats, säger näringslivschef Annika Bröms.

Här är de vinnande företagen med motivering:

Årets sigtunaattraktion

Sigtunastiftelsen

Med ett stabilt fundament och en tydlig riktning är vår vinnare fast förankrad på en attraktiv plats, med ett varierat utbud av olika attraktioner som attraherar många gäster.
Här välkomnas du lika varmt till sagostunder för de minsta som till svåra samtal om liv och död. Här diskuteras politik, religion och kultur. Härliga konsertkvällar blandas med spännande författarmöten, grillkvällar och bröllop.
Men man har också starkt bidragit till att kommunens vandringsled, Ingegerdsleden, nu erbjuder oss alla möjligheten till rekreation i vårt närområde.
Med en ny stjärna vid rodret har man siktet inställt på en fortsatt spännande utvecklingsresa, men glömmer inte bort varför man finns till, vad man uppnått i mer än 100 år och ska fortsätta utveckla i minst 100 år till. I oroliga tider står vår vinnare för kontinuitet, öppenhet och inkludering. Dörren står öppen för oss alla och du kan alltid känna dig varmt välkommen till Sigtunastiftelsen.

Årets nyetablering

Pelle och Marie Brödbutik

Ett genuint småföretag som driver sitt bolag med stor kunskap och stort hjärta för sin verksamhet, sina produkter och för bygden. På kort sikt har bolaget även starkt bidragit till att stärka det lokala företagsklimatet i Sigtuna stad.

Årets hållbarhetsföretag

Laser pro AB

Titeln årets hållbarhetsföretag tilldelas i år ett företag som har visat att även ett litet företag kan göra stor skillnad inom hållbarhet. Med mod och en hållbar affärsidé är Laserpro en förebild och har lyckats att göra en ohållbar bransch mer hållbar.

Årets unga företagare

Eric Karlsson, Jonssons Glasmästeri

En ung man med ett hjärta fyllt av passion och mod, tog för ett år sedan på sig det stora ansvaret att ta över efter sin far och leda ett anrikt lokalt företag in i framtiden. Det var en resa som inte bara handlade om att driva affärer, utan om att forma sin egen vision och inspirera andra.
Från dag ett har han inte bara utvecklat företaget utan också vågat och lyckats rekrytera medarbetare som delar hans strävan. Han har inte bara förbättrat system och hanterat fakturor, utan också öppnat dörrar för samarbete och kreativitet.
Han har också investerat i sin egen utbildning, och snart kommer han att kunna kalla sig för Glasmästare Eric Karlsson. Hans strävan efter kunskap och skicklighet är en inspirerande påminnelse om vikten av att aldrig sluta lära och utvecklas. Erics historia handlar inte bara om framgång, utan om att lyssna på sig själv och våga drömma stort. Han är en påminnelse om kraften i att tro på sig själv och vilka möjligheter som finns när man som ung väljer en yrkesutbildning. Så låt oss alla inspireras av vår glasmästare och låta hans berättelse påminna oss om att våra drömmar är inom räckhåll om vi vågar ta steget och följa det!

Årets företagare

Gösta och David Ståhl-Fred, Stålfreds AB

Årets Företagare 2024 har inte bara skapat ett framgångsrikt och hållbart företag i Sigtuna kommun. De levererar tjänster med hög service och hittar innovativa och hållbara lösningar till nöjda kunder. Årets företagare är utpräglade entreprenörer som ständigt utvecklar sitt företag och hittar nya samarbeten och utmaningar. De ser möjligheter där andra ser hinder. Och de gör en enormt fin insats genom att skapa jobb och ge människor möjligheter att få in en fot på arbetsmarknaden. Årets företagare har ett enastående engagemang för sina medarbetare och lokalsamhället samtidigt som de byggt ett stabilt och ekonomiskt framgångsrikt företag. Den lokala förankringen är tydlig. Här ser vi deras fordon och vi känner igen deras blå logga.
Som riktiga hjältar stöttar de flera lokala idrottsföreningar på olika sätt och är en viktig kraft som gör så att fler barn och ungdomar i vår kommun får bättre möjligheter till idrottande och hälsosamt liv.

Stort grattis till alla vinnare!

Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande, och Birgitta Pettersson, kommundirektör, var på plats för att hylla våra lokala företagare. På scen tillsammans med kvällens konferencier Pelle Nordlander.

Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande, och Birgitta Pettersson, kommundirektör, var på plats för att hylla våra lokala företagare. På scen tillsammans med kvällens konferencier Pelle Nordlander. Foto: Martina Lindman