Publicerad:

Arbete pågår i Valsta motionsspår

Förra veckan var det stark vind på sina håll, vilket tyvärr drabbade Valsta motionsspår hårt. Arbetet med att ta bort träd, återställa spåret och laga beslysningen pågår.

Ett 20-tal träd har rasat och lika många var farligt nära att rasa, så de har vi tagit ner.Vi arbetar med att få bort alla dessa träd från spåret så att det kan öppnas igen. Även belysningen i spåret är drabbad och därför avstängd tills vidare.

Några av de träd som fallit på grund av den hårda vinden, föll olyckligt över elledningen i motionsspåret och rev ner flera meter. Vi arbetar även med att återställa det, men just nu kommer alltså inte spåret kunna vara upplyst på kvällarna.

Jessica Selesi, Sigtuna kommuns skogsvårdare, säger:

Vi kommer att iordningställa spåret så gott det går efter att skogsmaskiner och grävmaskiner samt personbilar behövt verka i området vilket gjort spåret en aning kladdigt på sina ställen.

I Sigtuna kommun har vi fyra elljusspår. Här kan du läsa mer om alla.

Ett plockepinn av nedfallna granar i en skog

I Valsta motionsspår såg det ut som ett plockepinn på sina hål efter den mycket hårda vinden förra veckan. Sigtuna kommun arbetar för fullt med att åtgärda detta så att spåret ska vara väl framkomligt och ha belysning så snart som möjligt igen.