Publicerad:

Smidigare att söka parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Du som behöver parkera och är rörelsehindrad – nu blir det enklare och snabbare att ansöka om parkeringstillstånd. Vid årsskiftet gick vi över till en helt digital tjänst.

Vi vet inte om vikingaskeppen som lade till vid Mälarens stränder behövde ett särskilt p-tillstånd om någon i besättningen hade svårt att gå. En och annan som kom illa åtgången tillbaka från en resa i österled hade säkert varit glad för så kort väg som möjligt till nödvändig samhällsservice.

Nu för tiden vill vi alla fall att alla som bor i vår kommun och som behöver utföra ett ärende med bil ska kunna göra det. Vi vill också att det ska vara så enkelt som möjligt att få ett parkeringstillstånd om du som rörelsehindrad har rätt till det.

Enklare med e-tjänst

Nu är det alltså slut med pappersblanketter och långsam hantering när du behöver skicka in en ansökan om parkeringstillstånd till oss. Från den 1 januari använder du en ny e-tjänst som du når från vår webbsida.

Läs mer om parkeringstillstånd för rörelsehindrade här. Öppnas i nytt fönster.

Genom att använda e-tjänsten vet du vilka uppgifter vi behöver och handläggningstiden blir kortare. Din ansökan blir komplett från början och vi behöver inte be dig om fler uppgifter.

Ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade ger i vår kommun rätt att exempelvis stå på anvisad plats och på gågata under en begränsad tid. Parkeringstillstånden som vi utfärdar gäller i hela landet med hänsyn tagen till lokala föreskrifter.

En blå trafikskylt med en handikappsymbol och texten Reserverad plats under. I bakgrunden gröna träd.

Ansök om parkeringstillstånd för rörelsehindrade hos Sigtuna kommun. Foto: Agnetasfoton/Mostphotos