Publicerad:

Passa på att prova på

Vill du testa att måla, spela tennis, väva eller prova fridykning? Eller varför inte taekwondo, bookami eller dans av olika slag? Eller kanske alltihop. Mellan 25 september och 1 oktober har du som är 65+ chansen, då Sigtuna kommun i samarbete med olika lokala föreningar i kommunen erbjuder en veckas prova-på.

Ulrika Mensch, som är utvecklingsansvarig för aktiviteter och stimulans i kommunen, säger:

Forskning visar att du håller dig friskare om hjärnan stimuleras genom att lära nytt. Du mår helt enkelt gott av att prova nya saker - och det har vi tagit fasta på. Det finns ju så många spännande föreningar i vår kommun som erbjuder härliga aktiviteter för äldre, och med den här veckan vill vi synliggöra det.

Listan över aktiviteter som erbjuds den som är 65 år eller äldre är lång. I vår evenemangskalender hittar du såväl bordtennis som stickning, cirkelträning och promenad - och allt däremellan.

Våga prova!

Glad man står i bassängvatten och ska just till att dra ner simglasögonen från huvudet

I samverkan mellan Sigtuna kommun och de lokala föreningarna erbjuds alla invånare som är 65 år eller äldre att prova på alla möjliga olika aktiviteter under vecka 39. Fridykning är exempel på en av dem. Foto: Mostphotos