Publicerad:

Kulturskolans nyheter och trender

Vid höstens terminsstart var det över tusen av våra yngre invånare som anmält sig för att gå en kurs på Sigtuna kulturskola. Utbudet är stort och varierande och bjuder även på en del nyheter. Har du koll på vilka kurser som är mest populära hos våra barn och ungdomar?

Vår kulturskola har ett brett utbudet med både en del nya kurser och klassiker.En av de m est populära aktiviteterna är bild och form och bland instrumenten är det fortfarande piano som ligger i topp. Vår kulturskolechef Beata Alving berättar mer om vad som trendar i vår kommun:

Det har varit stor efterfrågan på filmskapande så under hösten kommer vi, kunna erbjuda en helt nu kortkurser i det. Vi märker också att många barn är intresserade av att utöva sitt intresse i grupp. De vill öva instrument tillsammans, som att spela gitarr i stor grupp eller vara med i en orkester eller ensemble, men även ha samarbeten mellan olika instrument. Det kan vara piano och sång eller pop- och soulband. I våras spelade exempelvis 65 blås-, stråk- och sångelever tillsammans med Nisse Landgren och Arlanda Big Band på Kulturum inför en fullsatt salong.

För den som vill testa på någon av kulturskolans aktiviteter den här terminen, finns fortfarande chansen. Alla lediga platser hittar du i kulturskolans kurskatalog.

Nytt för det här läsåret är även att kulturskolan kommer att erbjuda fler kurser på skolloven, och de kommer dessutom att vara helt kostnadsfria, säger Beata Alving.

Barnhänder spelar på en gitarr.

En trend är att många barn och ungdomar vill öva instrument tillsammans, som att spela gitarr i stor grupp eller vara med i en orkester eller ensemble. Foto: Johnér