Publicerad:

Sigtuna kommun är nominerade i 5 kategorier i White Guide Junior

Sigtuna kommun är mycket stolta över att vara nominerade i hela fem kategorier i årets upplaga av tävlingen White Guide Junior som är Sveriges största tävling för offentliga måltider.

Brage förskola, St Pers skola, kökschef Adam Brolund och måltidschef Åsa Storgärds Lundin är alla nominerade i en eller flera kategorier. Vi pratar med Camilla Lindström, områdeschef på måltidsservice som har St Pers skola inom sitt område.

Grattis, det här måste kännas roligt?
Det är verkligen jätteroligt! Ett års arbete ligger bakom det här, för vi vet inte när White guide kommer på besök, så varje dag måste vi vara på topp. Vi har alla jobbat hårt för att kvalicifera oss och för att våra elever ska ha den bästa måltiden, säger Camilla Lindström.

Vad ligger bakom den här framgången?
Vi vill lyfta måltiderna på förskolan och skolan och visa hur långt fram vi i Sigtuna kommun ligger i det här arbetet. Våra medarbetare tycker också att det är väldigt roligt, och det märks, men framför allt är det en förutsättning för att det ska bli så här pass bra, säger Camilla Lindström

Hur tas det här arbetet emot av eleverna?
Många tycker att det är väldigt spännande, och det ger en extra krydda (hahaha) i skoldagen. Det går inte att göra utan stöd från rektorer, pedagoger och elever. Det är verkligen ett gemensamt arbete, avslutar Camilla Lindström.

När White Guide Junior gör bedömningar kring vilka som ska nomineras tittar juryn på smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang, kommunala satsningar och hållbarhet. De är alla olika parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

Vi är nominerade i 5 kategorier i årets White guide junior 2023:

  • Årets skolkock - Adam Brolund St Pers skola (en av fem nominerade och kommer tävla i en matlagningstävling den 30/10)
  • Årets skolrestaurang - St Pers skola
  • Årets förskolekök - Brage förskola
  • Årets gröna skolmåltid - St Pers skola
  • Årets måltidschef - Åsa Storgärds Lundin
En man i svarta kockkläder står vid en serveringsdisk i en skolrestaurang

St Pers kökschef Adam Brolund är nominerad i kategorin "Årets skolkock". Han och fyra andra kommer att delta i en tävling den 30 oktober. Foto: Rosie Alm.

Om White Guide Junior
Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor och skolor runt om i Sverige. White Guide Junior fokuserar på och bedömer helheten och är Sveriges största tävling inom offentliga måltider.