Publicerad:

Mobilitetsveckan 2023

Under mobilitetsveckan sätter vi extra fokus på hållbara resor och transporter, det gör vi genom att erbjuda föreläsning och två tillfällen för kostnadsfri cykelservice.

Under Mobilitetsveckan anordnar vi tre aktiviteter med fokus på cykeln. Cykeln är ett fantastiskt fordon, smidigt, mångsidigt och bra för hälsan. Aktiviteterna är två tillfällen då du som invånare kan få hjälp att få din cykel i skick, och en föreläsning om varför det är så bra att cykla.

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Kostnadsfri cykelfix

Kom och få kostnadsfri cykelservice. Du kan till exempel få hjälp med smörjning, justering av broms och växlar, lagning av punktering och kontroll av hjul.
För att så många som möjligt ska få hjälp gäller max 15 minuter per cykel. Om det krävs det mer arbete så tillkommer det en kostnad som du själv står för.

Valsta torg: 21 september, klockan 15 – 18. Vi står på torget vid aktivitetsytan.

Märsta station: 22 september, klockan 15 – 18. Vi står på lämplig plats vid Märsta station

Webbinarium - Cyklingens oanade hälsoeffekter

Hur kan cykling bidra till långsiktigt förbättrad hälsa? Hur kan cykling spela en roll i barns och ungas behov av mer rörelse? Vad är fördelar och nackdelar med elcyklar?
Det är några av de saker som professor Peter Schantz vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm kommer ta upp i vårt online-seminarium om cyklingens oanade hälsoeffekter.

Webbinarium: 21 september, klockan 18 - 19.

Anmäl dig till det digitala seminariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En vuxen och ett barn på cykel, cyklandes på cykelväg med ett fält i bakgrunden.