Publicerad:

Kalle Lundsgaard är vidare till semifinal i Funkisfestivalen!

Kalle Lundsgaard från Sigtuna stod som vinnare i Funkisfestivalens deltävling under onsdagskvällen den 8 februari. Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm. Vi har intervjuat Kalle och frågat hur han förbereder sig inför det. 

Den 8 februari arrangerade vi Funkisfestivalens deltävling här i Sigtuna kommun på Kulturumteatern i Märsta. I juryn satt dansaren och musikalartisten Karl Dyall, sångerskan Gladys del Pilar, fjolårets vinnare Filip Pettersson, makeupartisten Denise Leinonen samt kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér.

Bland de tolv tävlande deltog 21-åriga Kalle Lundsgaard från Sigtuna med låten ’’Du Hast’’ av gruppen Rammstein.

Det var nervöst som tusan. Efteråt när jag klev av scenen kunde jag njuta, då släppte allt men jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna, berättar Kalle.

Juryn i Funkisfestivalens deltävling i Sigtuna kommun år 2023.

Några från juryn i Funkisfestivalens deltävling i Sigtuna kommun år 2023. Foto: Sigtuna kommun

Nu förbereder sig Kalle inför semifinalen i Stockholm och en publik på runt 300 personer. Där kommer han representera Sigtuna kommun och tävla mot deltagare från andra kommuner om en plats i riksfinalen.

Det känns helt otroligt bra. Jag är nervös men det är tur att det är samma låt i alla fall. Jag kommer träna och repetera mycket, fortsätter Kalle.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Semifinalerna äger rum på Nalen i Stockholm den 25 och 26 april.

Vi önskar Kalle stort lycka till!

Läs mer om Funkisfestivalen på funkisgladje.se. Länk till annan webbplats.

Funkisfestivalens vinnare Kalle Lundsgaard i Sigtuna kommun år 2023.

Kalle Lundsgaard, Funkisfestivalens vinnare i Sigtuna kommun år 2023. Foto: Susanne Otasevic