Publicerad:

Välkommen till nya Vattentornsparken!

Nu är sista lampan på plats och upprustningen av Vattentornsparken i Valsta helt klar. Vi är väldigt glada över att den nya parken uppskattas av så många som redan har hunnit hit och vill gärna passa på att välkomna alla er andra!

Visionen var att skapa en trygg mötesplats med aktiviteter för människor i alla åldrar och nu är parken färdigrustad med ny lekdel, ny boulebana, nya möbler, planteringar och ökad belysning.

Den stora satsningen på att öka attraktiviteten och tryggheten i Valsta fortsätter. Vattentornsparken har nu blivit en väldigt trevlig och fin mötesplats för såväl ung som äldre, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Inför upprustningen intervjuades invånare i olika åldrar om vilka förändringar de helst ville ha i Vattentornsparken och ett av önskemålen som hamnade högst på den listan var ökad trygghet.

För att skapa en ljusare, tryggare park har vi bland annat plockat bort en del träd och investerat i mer belysning. Skogsgläntan upp mot vattentornet, sittplatsen vid lekplatsen och boulebanedelen har fått ny energisnål led-belysning, samtidigt som lamporna runt hela parken har bytts ut.

Den linspända belysningen som går över en del av lekdelen och över bouleplanen skapar ett rum i rummet som gör att det nästan känns som ett vardagsrum utomhus. Det är en påkostad detalj som både har funktion och skapar trygghet samtidigt som det är en extra estetisk detalj som är unik för den här parken, säger projektledaren Christine Snäll Åkerblom som tipsar om titta lite extra på just belysningen.

För att plocka upp parkens vattentema är armaturerna utstansade som formen av vattendroppar med hål som sprider ljus, berättar hon och fortsätter:

Den ljusgröna färgsättningen som kommer igen i såväl belysning som möbler och lekutrustning binder ihop parken och harmoniserar väldigt fint med naturen. Det här är en väldigt fin mötesplats i skogen med de gamla träden som finns kvar, samtidigt som vi har röjt och tagit bort träd för att öppna upp och skapa trygghetskänsla i parken.

Över sittplatserna vid lekdelen löper linspänd belysning mellan träden.

Mellan träden över möblerna vid lekdelen löper ny linspänd belysning. Foto: Sigtuna kommun