Publicerad:

Stadsvandringar för seniorer

Sigtunakännaren Fred Blomberg bjuder in till stadsvandringar för seniorer vid två tillfällen under september. den 1 och 22 september. Stadsvandringarna är ett samarbete med kommunens förebyggande enhet inom äldreomsorgen.

Vandringen utgår från Rådhuset i Sigtuna stad och är anpassad även för äldre med rollator eller scooter/permobil. Det hela avslutas med en fika på församlingsgården Munken.

Hembygdskunskap berikar själen, säger Fred Blomberg, som på eget
initiativet föreslagit stadsvandringarna för seniorer.

Äldrepedagog Ulrika Mensch, som jobbar på en nyinrättad tjänst som ska arbeta specifikt med aktivitetsutveckling för äldre, gillade idén.

Jag tycker att det här är ett fint tillfälle för äldre att komma ut i friska luften och få stimulans både för kropp och knopp, säger Ulrika Mensch.

Läs mera om evenemanget här och hur ni gör för att anmäla er.

Sökes: andra idéer och initiativ för seniorer

Vi vet att det är många aktiviteter för seniorer som redan genomförs i kommunen, men att det är svårt att nå ut med den informationen. Vi efterlyser därför andra, både föreningar och privatpersoner i Sigtuna kommun, att kontakta oss.

Vi samarbetar gärna med er och har man något trevligt på gång är man hjärtligt välkommen att kontakta mig via kommunens Kontaktcenter, säger Ulrika Mensch.

Fred Blomberg

Sigtunakännaren Fred Blomberg bjuder in till stadsvandringar för seniorer vid två tillfällen under september.