Publicerad:

Klimatkonferens på Sigtunastiftelsen

Sigtuna kommun arbetar hårt med Agenda 2030-frågor. Därför känns det extra roligt att just vår kommun sedan många år tillbaka är en plats där forskare samlas för att diskutera klimatfrågor.

Nu i helgen, 12 till 14 augusti, samlas en rad forskare, aktivister och konstnärer på Sigtunastiftelsen för att diskutera en av våra tids stora utmaningar – klimatförändringen. Det är femte gången som Sigtunastiftelsen i samverkan med Centre for Environment and Development genomför konferensen Climate Existence i Sigtuna. Första gången var 2008.

Sigtunastiftelsen har alltid haft uppdraget att försöka skapa dialog kring samtidsfrågor och klimatfrågan är onekligen en av vår tids stora utmaningar, säger Sofia af Geijerstam, kommunikationschef Sigtunastiftelsen.

Temat för konferensen är klimatfrågans existentiella perspektiv och det som präglar konferensen är framförallt ambitionen att sammanföra olika perspektiv till en gränsöverskridande dialog.

Fullbokad sedan länge

Konferensen, som sedan länge varit fullbokad, är endast för särskilt inbjudna gäster, så kommuninvånare kommer troligtvis inte märka så mycket utav den.

Men vi kan alla känna en stolthet över att Sigtuna historiskt sett har varit en viktig mötesplats och är så än idag. Sedan hoppas vi nog alla på att den här typen av samtal i ett längre perspektiv har betydelse långt utanför Sigtunas gränser, säger Sofia af Geijerstam.