Publicerad:

Fortsatt satsning på utbildning av speditörer

På utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte den 25 maj beslutades att ansöka om en fortsättning för utbildningen Internationell speditör, en utbildning som leder till jobb.

Mer e-handel i spåren av coronapandemin ökar suget efter utbildade speditörer. Sigtuna kommun driver sedan 2014 yrkeshögskoleutbildningen Internationell speditör. Nu har Sigtuna kommun beslutat att ansöka till Myndigheten för yrkeshögskolan om en fortsättning även från 2022 för den framgångsrika utbildningen.

Nu när e-handeln har skjutit i höjden tror vi starkt på att behovet av speditörer kommer fortsätta. Utbildningar som leder till jobb vill vi fortsätta satsa på, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Varje år antas 20 elever till den 2-åriga utbildningen. Och framtidsutsikterna för dem har varit goda genom åren: 60-70 procent av eleverna har fått arbete inom branschen och 20 procent inom andra branscher.

Utbildningen har nära koppling till det lokala näringslivet. Flera aktörer, som DHL, Bring och Swedavia, är nära knutna till den 2-åriga utbildningen. Kurser i logistik, internationell handel, ekonomi, juridik och miljö ingår, och en tredjedel av tiden görs som praktik på ett företag.

Ansök till utbildningen på logistikstockholm.se Länk till annan webbplats..