Publicerad:

Ett lyft för dig som söker personal

Nära 300 arbetsgivare har hittat rätt person genom Etableringslyftet. Ett projekt som introducerar nyanlända och andra utrikesfödda i det svenska arbetslivet.

Etableringslyftet ger aktivt stöd till både företagare och medarbetare under praktik eller anställning. Det gör det lättare för dig som arbetsgivare att hitta rätt person och känna dig säker på att du får stöd på plats när det behövs.

Och resultatet av projektet som startade hösten 2018 talar för sig själv: Majoriteten av de som haft praktikanter från Etableringslyftet har valt att anställa dem.

Vår framgång beror till stor del på att vi ger bra service till arbetsgivarna. Genom att vi är tillgängliga och smidiga och har direktkontakt med Arbetsförmedlingen kan vi matcha rätt person till rätt arbete och hitta motiverade personer med den rätta inställningen, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

Projektet utvärderas regelbundet genom intervjuer med arbetsgivare. Där framkommer det bland annat att arbetsgivare uppskattar att de får viss administrativ hjälp, språkstöd, praktisk hjälp på plats om det behövs samt att deltagarna har fått en gedigen yrkesintroduktion inför praktiken.

Arbetsgivare – Hör av dig till oss

Etableringslyftet är ett samverkansprojekt som drivs gemensamt av Arbetsförmedlingen och Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner med stöd av Europeiska Socialfonden ESF.

Låter det intressant? Hör av dig till Etableringslyftet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.