Publicerad:

Sigtuna kommun gratulerar vinnarna av näringslivspriserna

Sigtuna kommun och Företagarna vill hylla människor, företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i kommunen.
Nu är vinnarna i kategorierna årets innovatör, årets inspiratör, årets nyetablering och årets besöksnäringsföretag utsedda.

Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen säger:

En av grundstenarna för kommuners utveckling är ett aktivt näringsliv. Därför är det glädjande att så många framgångsrika och engagerade företagare finns just här. Vi hoppas att utmärkelser av det här slaget kan bidra till ännu större engagemang och kreativa initiativ.”

Här är vinnarna:

  • Årets innovatör blir Stålfreds som verkar inom anläggning, utemiljö och fastighetsskötsel. Företaget drivs av bröderna David och Gösta Ståhl-Fred.
  • Årets inspiratör blir Andreas Olsen för hans engagemang för företagandet i Sigtuna stad. Olsen låg bland annat bakom den corona-anpassade festivalen i höstas som ägde rum på olika platser i Sigtuna.
  • Årets nyetablering går till Bahrmans Bod Nytt och Nött. Butiken har tillfört en ny dimension till Stora gatan och utbudet för besökare i kommunen.
  • Årets besöksnäringsföretag är Sigtuna stadshotell. Priset delas ut av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun. Stadshotellet har visat en god förmåga att ställa om och bredda sin affär. De har tagit fram nya idéer och koncept för att stärka både den egna verksamheten och Sigtuna som destination.
  • Årets företagare utsågs tidigare i år och gick till Jonas Eriksson och Niklas Wikegård med WE Träning och Hälsa.

På grund av den rådande pandemin sker prisutdelningen efter de förutsättningarna som är. Sigtuna kommuns näringslivschef Mathias Forsberg kommer, tillsammans med Företagarnas ordförande Björn Petersson, att uppvakta vinnarna under denna veckan. Han säger:

Samtliga är värdiga vinnare, vi behöver duktiga entreprenörer mer än någonsin i Sigtuna kommun."

Olov Holst skickar med en extra present:

I budgeten för kommande år fortsätter vi lägga fokus på arbetet med ”Näringslivslyftet” och andra satsningar för att stärka företagsklimatet i Sigtuna.”