Publicerad:

Skolföreställningar på Kulturum under vecka 12

F-klass, årskurs 1, 2 och 3 från olika skolor är inbjudna.

Varje vår bjuds eleverna från kommunens alla förskoleklasser och årskurs ett in till varsin dag på Kulturumteatern. Tillsammans med kulturskolans lärare sjungs bland annat fem sånger som klasserna övat på under våren. De dagarna brukar det vara riktiga höjdare!

De årskurs två elever som haft en lärare från kulturskolan under läsåret visar också upp var sin dans på sin dag, en dans som de skapat själva tillsammans med sin lärare från Kulturskolan. Publiken består av övriga årskurs två elever som också visar upp sig på scenen.

Även elever i årskurs två och tre som inte undervisas av kulturskolans lärare tillsammans med sin klass bjuds in till speciella föreställningar på Kulturrumteatern. De eleverna får, förutom att sjunga tillsammans, också se elever från kulturskolan framträda.

Årets tema under veckan är ”Kulturskolans palett, rätt och slätt”.

En föreställning där vi lyfter fram de olika konstarter som undervisas på Sigtuna Kulturskola.

De klasser i årskurs tre som har så kallade ”kompanjonlärare” från kulturskolan kommer som tidigare år ha sitt eget uppträdande på Kulturumteatern i april. Då framför de den dans som de skapat och övat in med sin kompanjonlärare. Vid det tillfället bjuds även elevernas föräldrar in att se showen.

Totalt kommer över 2300 barn till Kulturum under vecka 12!

Torsdagen den 21 mars mellan kl 17.00-18.30 så kommer vi att ha Öppet hus på Sigtuna kulturskola för årskurs 2-5 där eleverna får prova på några av våra ämnen. Ingen föranmälan behövs. Välkomna!